Дойче Веле нарече Азис български ром и гей

22.06.2020 11:57 | Видян 2270 пъти

Дойче Веле нарече Азис български ром и гей

„Хомосексуални артисти в Югоизточна Европа: между конвенции, църква и клишета“. Това заглавие носи големият материал на немското издание Deutshe Welle относно хомофобията на Балканите, в който един от главните герои е фолкидолът Азис.

В текста е посочено как балканските страни все още се борят да приемат многообразието.

Кралят на поп-фолка е описан като „български ром и гей“. Обяснена е и неговата история, включително, че е роден в женски затвор.

"И до ден-днешен изпитвам предразсъдъци, които вероятно ще ме съпътстват до смъртта ми. Дори когато бях само на пет или шест години, децата отказваха да играят с мен, защото установиха, че мириша. Майка ми ме къпеше и парфюмираше обилно по два пъти на ден, дори ми слагаше предимно бели дрехи, за да изглеждам по-чист, но това само подчертаваше тъмната ми кожа още повече“, изповядва се Азис.

От немското издание не пропускат да похвалят родната звезда споделяйки за популярността му по цял свят, включително в Азия. Според авторите той провокира консервативното патриархално общество и в същото време текстовете на песните му са с дълбоко значение.

"В моята позиция на успешен артист от днешна гледна точка цветът на кожата ми и сексуалността ми са простими. Аз представлявам свобода и това притеснява някои, защото мнозина искат всички ние да сме бели и да имаме сини очи. Да си черен и хомосексуален, е трудно не само в България, но навсякъде. Ние не сме добре дошли", споделя още изпълнителят на „Хабиби“.
Към материала е пуснато и видеото към песента на Азис Who Cares. Една от водещите снимки също е от въпросния клип и запечатва целувка между певеца и звездата от филми за възрастни Алекс Марте - италианец със 120 пълнометражни ленти в гей порното.

Припомняме, че именно с него сюжетът на парчето поставя Азис в афера, докато бившата плеймейтка Светлана Гущерова играе негова съпруга. Двамата мъжаги са в ролите на полицаи, които се срещат тайно. Не липсват и пикантни моменти като целувки и дори сцени в леглото.

Източник: Monitor
Снимка: Георги Малев

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Няма коментари към тази новина !