Горан Лечич: Азис, Камелия и Преслава са хит в Сърбия

05.06.2020 12:18 | Видян 3052 пъти

Горан Лечич:  Азис, Камелия и Преслава са хит в Сърбия

Горан Лечич-Лека е един от най-известните музикални мениджъри в Сърбия, който работи с повече от 20 изпълнители, сред тях са едни от най-актуалните звезди на Балканите. Собственик е на продуцентска и музикална къща Infinity Production, една от най-големите в региона, след Grand  на Лепа Брена. Горан е роден в Белград, бивш състезател по волейбол, завършил е две висши образования и има диплома по мениджмънт.

Вие сте мениджър на едни от най-популярните изпълнителите в Сърбия. Как се чувстваха те по време на пандемията и липсва ли им сцената? Ситуацията бе като при всички страни от Балканите. Правителството на Сърбия въведе строги мерки, хората работеха по домовете си. Всички певци приеха тази ситуация сериозно, стояха в собствените си домове, не излизаха и спазваха решенията на здравните органи. По свой начин чрез социалните мрежи те подкрепяха хората и ги призоваваха да спазват правилата и да останат по къщите си. В този момент всички мислеха за извънредната ситуация, а по-малко за песни и участия. Но сцената им липсваше много, затова повечето сръбски звезди направиха лайф концерти всяка вечер в Инстаграм. Сега обстановката се нормализира и започнахме с участията и концертите, очаква се да отворят и повечето летни клубове, както и летните градини на ресторантите.

Смятате ли, че заради коронавируса са изгубени много пари от участия и това ще доведе до фалит на някои от певците? В тази ситуация всички бяхме  на загуба, както в музикалната индустрия, така и в другите сегменти от икономиката. Всеки усети кризата. Не вярвам някой от тях да фалира, защото нямат кой знае какви големи разходи. В същото време плащането на данъци ще помогне на държавата да се справи.

Вие сте от много време в шоу-средите, как се развива шоубизнесът в Сърбия през последните години? В ранните години много се придаваше внимание на качеството. Всичко се свеждаше до гостувания в радиата и телевизиите, докато през последните години при нас се наблюдава хиперпродукция. Начинът на слушане на песните също се промени, слушателите се промениха, младата публика иска всичко на момента. Изгуби се и смисъла от издаване на албуми. Стрийминг каналите в момента са най-модерните и всеки може да си пуска музика както и където иска. Мисля че именно заради това спадна и качеството на музикалните хитове.

Смятате ли, че е възможно много от балканските изпълнители да се обединят и създадат общи проекти, а защо не и дуети? Сигурен съм, че това е бъдещето. И преди имаше сътрудничество на български със сръбски изпълнители и вярвам, че ще има още много успешни колаборации.

За кои български изпълнители сте чували и вашите изпълнители биха ли направили дуети с тях? Изключително уважавам и оценявам българските изпълнители като Азис, Преслава, Галена, Анелия и Камелия. В момента водя преговори за дует между Камелия и моята изпълнителка Габриела Пейчев, която нашумя с кавъра на „Луда по тебе“. В момента търсим обаче подходяща песен и ми предстоят срещи с едни от хитовите композитори в Сърбия. Имаме огромното желание да влезем в контакт с Преслава, която да направи дует с най-младия и популярен в момента изпълнител в Сърбия, Слоба Раданович. Интересът към него е огромен, а песните му имат по 10 милиона прегледа. Мисля че такъв звезден дует буквално би разтърсил Балканите.

Кои в момента са най-големите звезди на вашата музикална сцена? Знаете, че в Сърбия, подобно на България, има много изпълнители с дбри гласови данни. Сред най-големите ни звезди са Цеца, Аца Лукас, Джани, Деян и Саша Матич, Дара Бубамара, Ацо Пейович и Йелена Карлеуша. Сред по-младите, в момента на върха са Александра Прийович (снахата на Лепа Брена), Слоба Раданович, Дарко Лазич, Милица Павлович, Милица Тодорович, Катарина Живкович и Кия Коцкар.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Няма коментари към тази новина !