Изгубени светове по History2 през юни

29.05.2020 13:57 | Видян 113 пъти

Изгубени светове по History2 през юни

Втори сезон на поредицата Изгубени светове тръгва от 17 юни, всяка сряда, от 22:00ч. по тв канал History 2. От замъка на истинския граф Дракула до Суперграда на Адолф Хитлер историята изобилства с храмове, крепости, изгубени цивилизации и тайни светове, споменът за които все повече избледнява с течение на времето.

Но екип от изследователи и инженерни експерти започва търсене на доказателства за тези големи инженерни, технологични и културни  постижения, за да ги върне към живот с модерна графична технология.

Обширните археологически проучвания и авангардните визуални технологии се срещат в тази поредица, която има за цел да даде на древните култури и цивилизации нов живот на екрана – от древен Египет до приказния изгубен град Атлантида. Поредицата Речни ловци тръгва в ефир пък от 8-и юни, всеки понеделник в 22.00 ч.

„Речни ловци“ събира американската сензация от YouTube Бо Кимет – човек с над 30-годишен опит в търсенето на предмети в реки, със пристрастения плувец Рик Едуардс в мисията да претърсват водните пътища на Обединеното кралство за археологически находки.

В „Речни ловци“ Рик и експертът по претърсване на реки Бо посещават някои от най-забележителните исторически места из цяла Великобритания, покриващи знакови събития и битки като римския Брайтън, Войната на розите, Реформацията и Английската гражданска война. С помощта ма модерни технологии, архивни карти и описания на съвременници на епохата, Бо и Рик извършват първите подводни археологически разкопки на тези места, често в опасни и бързотечащи води.

Претърсването на тези неизследвани реки и водни пътища разкрива съкровища от миналото, които показват как са живели нашите прадеди. Двамата се срещат с местни археолози и историци, за да разбулят историите и хората, стоящи зад находките.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сестрата на Нети се омъжва

Тв водещата Александра Кръстева ще се врече във вечна...

В гардероба на бременната Кейти Пери

Певицата внася част от нестандартни си стил към тоалетите...

Няма коментари към тази новина !

*}