Кендъл Дженър плаща 90 000 долара за снимка

26.05.2020 13:52 | Видян 764 пъти

Кендъл Дженър плаща 90 000 долара за снимка

Кендъл Дженър ще трябва да плати 90 хиляди долара заради участието си в промотирането на фестивала „Fyre“. Според съдебните документи, звездата е съдена за близо 275 хиляди долара, но тя се е съгласила да плати само част от тази сума. Става въпрос за снимка от 2017 година, когато всъщност трябва да се състои фестивалът. Всичко обаче се проваля и събитие няма.

През август 2019 година един от вложителите – Грегъри Месър, подава иск в Ню Йорк, за да си търси парите, които е платил на агенти, изпълнители, кетъринг и други компании, които трябвало да участват в събитието. Кендъл е част от групата известни личности, които са съдени заради промотирането на „Fyre“ в социалните мрежи. Към нея се добавят Емили Ратайковски, Migos, Pusha T, Blink-182 и Lil Yachty.

Във вече изтрит пост в Instagram супермоделът пише, че е развълнувана да обяви сътрудничеството си с фестивала и дори кара феновете си да използват специален код, който ще им покаже кои ще са останалите участници в събитието. Дженър е съдена затова, че нарочно е подвела част от публиката. Тя дори е обвинена, че не е оповестила, че постът е реклама и получава пари за него.

През 2019 година Кендъл говори по темата пред „New York Times“ и заяви, че е искала да помогне на Кание Уест, който е един от организаторите на фестивала. „Никога не знаеш как ще се развият нещата“, казва тя пред изданието. Допълва, че е направила нужното проучване за събитието, но не е предполагала, че ще лъже последователите си.

Организаторът на „Fyre“ – Били Макфарланд, се призна за виновен в измама и излежава 6-годишна присъда в затвора. Той ще трябва да плати и 26 млн. долара на инвеститорите, които е подвел.

Източник: tialoto

Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Посланикът на Израел говори за...

Горещ коментар за ескалацията на напрежението между Иран...

Няма коментари към тази новина !