Световен ден на околната среда по Da Vinci през юни

22.05.2020 09:09 | Видян 983 пъти

Световен ден на околната среда по Da Vinci през юни

5 юни е Световният ден на околната среда! Отбележете го с Da Vinci и разберете защо е толкова важно да се грижим за нашата невероятна планета, докато тя се носи из Вселената! Открийте защо се променя климатът ни в „Знаеш ли как?“ и овладейте силата на въздуха с „Изследователи: Направи си сам наука“. Бум! За някои хора грижата за нашия свят е професия. В „Когато порасна“ Михаела научава какво е да работиш като градинар в града и да отглеждаш пресни храни в затворени помещения през цялата година в градски условия.

Тогава тя се запознава с лесничей, който се грижи за дървета, за да помогне за запазването на въздуха около нас чист и за наличието на повече кислород. Удивително.Дори когато сте си вкъщи, можете да дадете своя принос към каузата за опазването на околната среда чрез рециклиране. Вижте страхотните идеи в „Пълен боклук“ и направете бижута от опаковки на чипс, кегли от пластмасови бутилки или чудесен картонен скутер за химикалките си!

Гледайте всичко това по тв канал Da Vinci на 5 юни и още много. Удивявайте се! 18:30 -„Пълен боклук“ –  „Лъжлива бъркотия и Винсент ван Гог“, 19:00-„Пълен боклук“ – „Пластмасов кегелбан и Салвадор Дали“,19:30„Когато порасна“ – „Градски фермер“,19:30       „Когато порасна“– „Лесничей“,20:00      „Знаеш ли как?“  – „Наука за сезоните“, 20:30      
„Изследователи: Направи си сам наука“ – „Силата на въздуха“. На 8 юни-понеделник пък от 21:00ч. до 01:00ч. ще бъде отбелязан Световния ден на океана. Защо наричат Земята Синята планета? Защото повече от 70% от нея е покрита от вода! Уау! В Световния ден на океана си припомняме колко важен е океанът за нас и за всички негови обитатели, от дребните малки организми до най-голямото животно в света – синият кит.   Океанът е също така мястото, където намираме екип от учени, борещи се с пронизващия студ в „Операция „Айсберг“.

Те са в състезание с времето, защото айсбергите се топят поради промените на климата. Научете и по друг начин как това се отразява на океана и на живота ни в „Климатичните промени в числа“ и „Знаеш ли как?“. Силата на природата! Гледайте всичко това и още много по тв канал  Da Vinci на 8 юни. 21:00       „Климатичните промени в числа“, 22:35   „Знаеш ли как?“ - „Наводнения, потъващи брегове, бури“, 23:05„Операция „Айсберг“ – „Раждането на айсберга“, 00:00 „Операция „Айсберг“ – „Животът и смъртта на айсберга“.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Няма коментари към тази новина !