Кинофестивалът във Венеция на живо през септември

20.05.2020 15:07 | Видян 710 пъти

Кинофестивалът във Венеция на живо през септември

Международният кинофестивал във Венеция ще се състои през септември, но Биеналето по архитектура и Биеналето на изкуствата в града са отложени съответно за 2021 и 2022 г., съобщи в. La Repubblica. 77-ото издание на най-стария филмов форум в Европа ще е от 2 до 12 септември тази година.

Управата на кинофестивала в лицето на арт директора Алберто Барбера се беше обърнала към световната филмова общност с въпроса дали имат готовност да изпратят своите нови филми и техните създатели, ако проявата се състои на живо тази есен. И очевидно са получили картбланш от водещите продуценти и режисьори.

Архитектурното биенале ще продължи 6 месеца – от 22 май до 21 ноември 2021-ва. Биеналето на изкуствата ще е от 23 април до 27 ноември 2022-ра.

„Решението за отлагане на Биеналето по архитектура и Биеналето на изкуствата е поради невъзможността да се действа в рамките на толкова ограничено време за реализирането на толкова мащабни и сложни световни изложби в условията на редица обективни затруднения поради продължаващата международна извънредна ситуация в здравеопазването във връзка с пандемията откоронавирус. Продължителността на тази ситуация досега окончателно компрометира цялостната организация на изложенията, застрашавайки създаването, транспортирането и представянето на произведенията и следователно – качеството на самите изложби“, съобщават организаторите.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !