Венеция пита световната филмова общност: Да има ли кинофестивал през септември?

07.05.2020 13:19 | Видян 1015 пъти

Венеция пита световната филмова общност: Да има ли кинофестивал през септември?

В открито писмо, публикувано от сп. Variety, директорът на Международния кинофестивал във Венеция Алберто Барбера сондира мненията на световни продуценти и дистрибутори относно организацията на предстоящото издание на събитието, планирано засега от 2 до 12 септември.

Той споделя с широка гама от ръководители във филмовата индустрия тревогите и предложенията си с цел да прецени колко режисьори и други творци са склонни да представят филмите си на Мострата, преди в края на май да бъде взето окончателното решение дали да се проведе или да се анулира тазгодишното издание.

„Съзнаваме, че би било просто невъзможно да се планира един фестивал, без да сме наясно дали всички вие сте готови да го използвате за поставянето на ново начало и даването на мощен сигнал, че ще поддържаме киното живо дори в тези трудни времена на коронавирус“, пише Барбера. Той прави запитване и за конкретни възможности да доведат определени режисьори и актьори за лично представянеи на селектираните заглавия.

„Всички знаем, че е много вероятно никой фестивал да не може да се състои точно по начина, по който това е ставало преди. Трябва да се изправим пред редица ограничения и мерки за сигурност: редуциране на броя на показваните филми, както и на посетителите от медиите, индустрията и зрителите“, отбелязва арт-директорът.

Както по-рано бе заявено от него, фестивалът няма да се превърне във виртуална проява, но сега сякаш ръководството на Мострата обмисля и виртуална прожекционна зала за онези, които няма да са в състояние да присътват, но са били предварително акредитирани.

Проучването също така се допитва до съсловието дали смята за полезни и/или необходими достъпа до прожекции в стрийминг, интерактивни онлайн пресконференции и интервюта с представители на творческата общност, индустрията и пазара като частично заменящи или придружаващи живите събития и др.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Няма коментари към тази новина !