Избираме любима песен от Евровизия 2020

12.05.2020 17:42 | Видян 344 пъти

Избираме любима песен от Евровизия 2020

Въпреки че тазгодишният песенен конкурс Евровизия беше отменен, за пръв път в 65-годишната му история, все пак българските меломани ще имат възможност да си изберат любима песен от парчетата кандидати в надпреварата.

На сайта на БНТ вече е публикувана анкета с всички песни, за които може да гласуваме. В духа на правилата на Евровизия няма да можем да дадем вот за българската представителка Виктория Георгиева и нейното предложение Tears Getting Sober.

Гласуването в анкетата "Любима песен на българските зрители от Евровизия 2020" ще продължи до 17 май, а резултатите ще бъда обявени в неделното издание на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ 1. Класацията цели да популяризира песните от тазгодишното издание на конкурса и няма официален характер.

Евровизия 2020 щеше да бъде едно от най-оспорваните издания на конкурса, според редица музикални експерти. Големият фаворит преди отмяната на събитието беше България, а след нашата представителка Виктория се наредиха участниците на Исландия, Литва, Швейцария, Русия и Италия.

Тази седмица в пет поредни вечери в ефира на БНТ 1 ще бъдат излъчени най-големите български успехи на конкурса Евровизия в поредицата "Седмицата на Евровизия". Довечера в 22 часа зрителите ще могат да си припомнят Евровизия 2007 и 5-тото място на Елица Тодорова и Стоян Янкулов. В сряда по същото време ще излъчи Евровизия 2016 в Стокхолм с участието на Поли Генова, която зае 4-то място. В четвъртък от 21 часа в ефира на БНТ 1 ще бъде излъчена Детската Евровизия 2015. В петък от 22 часа зрителите ще могат да си припомнят емоциите от Евровизия 2017 в Киев, където Кристиан Костов завърши на второ място с песента "Beautiful Mess". В събота на живо в ефира на БНТ 1 ще бъде излъчено специалното шоуто "Europe Shine a Light" от 22 часа. Телевизионната програма, в която ще вземе участие и Виктория, ще представи песните и артистите, които щяха да вземат участие в отменената Евровизия 2020.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Станкулова не се съблича на плажа

Никол Станкулова плажува облечена. Синоптичката има секси...

Ивайло Захариев иска църковен развод,...

Ивайло Захариев, чието семейство се разпадна преди около...

Няма коментари към тази новина !

*}