Фънки: Мадона я гледахме от 15

04.05.2020 15:28 | Видян 1526 пъти

Фънки: Мадона я гледахме от 15

С привичния си остър и пиперлив език музикантът и промоутър Димитър Ковачев – Фънки разказа за някои от срещите си с най-големите световни музиканти и за личното си отношение към музиката в предаването „Неделята на Нова“.

„Един голям процент от българските интелектуалци ги няма в България. Остана утайка. Утайка, която завзема“, така описа своето виждане за връзката между родната култура и Прехода басистът. За себе си заяви, че е останал в родината не само заради компанията, с която организира концерти СМЕ, заедно с партньора си Иван Несторов, но и защото двамата били Дон Кихотовци.

Бизнесът му със събития през тези повече от 20 години го е срещал с много звезди. Разказа как още в началото на наплива от чуждестранни концерти дошли

Джими Пейдж и Робърт Плант и поискали да ги заведат на антикварния пазар

до храм-паметник „Александър Невски“. Продавачите не знаели, че с тях има българи и един веднага им предложил шапка ушанка за 60 евро. Последвала разправия с Фънки, който не си поплюва.

Най-големите обаче ги гледали само отстрани. Като Мадона. До нея Фънки и Несторов нямали достъп. Трима огромни охранители ги спрели, без да се интересуват кои са. „Видяхме я от 15 м“, каза Ковачев.

Елтън Джон бил по-благосклонен – поне минал непосредствено покрай тях но и с него не са имали среща.

За личните си отношения с музиката пък Фънки заяви: „Моята голяма любов е музиката. Оттам нататък е другата, ако я има изобщо. Аз съм го казал и на съпругата ми“, отсече музикантът, който малко след това дори заяви „Моят бог е музиката!“ Призна за себе си, че е от творците, които пишат когато са тъжни. Затова откакто съм женен не съм написал 2 ноти" пошегува се басистът, за който е имало план да стане лекар.

Фънки разказа как е от лекарска фамилия и всички се надявали той да продължи традицията. Той самият от раждането си знаел, че не става за това. Родителите му разбрали по-късно – когато той не се явил на изпита по химия, „защото отидох да ударя на един убийственоважен концерт в Люлин в едно училище“.

Източник: Монитор


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Няма коментари към тази новина !