Фънки прехвърли бизнеса си на осъден за трафик бандит

15.01.2020 14:34 | Видян 2795 пъти

Фънки прехвърли бизнеса си на осъден за трафик бандит

Осъден за трафик на бежанци мъж се оказа собственик на известната промоутърска компания "София Мюзик Ентерпрайсис" (СМЕ).

Срещу неизвестна до момента сума основателите на фирмата Димитър Ковачев-Фънки и Иван Несторов-Амебата прехвърлят своите акции на 49-годишния Цветомир Добрилов и 57-годишния Пламен Стоянов. Документи от Търговския регистър показват, че преди сделката компанията далеч не е в цветущо финансово състояние, има огромни задължения и сериозна непокрита загуба.

Това, според финансисти подксазва, че вероятната цел на Фънки и Амебата е да се отърват от проблемната фирма, преди да са ги погнали данъчни и кредитори. А се оказва, че сделката не спира дейността на фирмата. Според сайта на СМЕ тази година тя продължава да организира концерти, а на челно място са изтипосани снимките на Фънки и Амебата.

Двамата новоизлюпени собственици Добрилов и Стоянова нямат никакъв опит по темата. Според запознати, те са в доста тежко финансото положение. Живеят в крайни софийски квартали, където солидна част от населението е от ромски произход. Официално всеки от тях се води собственик на десетина фирми. Немалка част от които са в списъка с длъжници на НАП.

Цветомир Добрилов, от своя страна, има и криминално минало. В началото на 2016 година при акция на ГДБОП срещу престъпна група за трафик на нелегални бежанци, той е сред задържаните. Клиентите в Турция набирал иракчанин, който да ги преведе нелегално през границата. А от тук ги поемал Добрилов и останалите от групата. С помощта на камиони и  микробуси нелегалните са извозвани до сръбската граница.

За услугата бизнес наследникът на Фънки прибирал средно по 800-1500 евро на човек. Година след ареста си Добрилов сключва споразумение с прокуратурата, прави самопризнания и се отървава с двегодишна условна присъда.

След придобиването на СМЕ той и Стоянов освобождават досегашните управители и заемат техните места. Освен това те освобождават от отговорност Фънки и Амебата за действията им като управители на фирмата в миналото.

Любопитното е, че малко след сделката от организацията за управление на авторските права "Музикаутор" алармираха, че основаната от Фънки и Амебата фирма дълго време не си е плащала авторските права за организираните концерти. Натрупаните задължения са за стотици хиляди левове.

След скандала, България днес потърси Фънки за коментар, но то бе повече от лаконичен. "Нищо не съм продавал, има си хора, занимават се с тези неща. Решихме да продадем, питайте Амебата, той е управител и се занимава с тези неща. Не ме занимавайте мен с тези неща. Аз се готвя за турне. Де да знам ще организирам ли отново концерти. Много-много не се занимавам с тази работа", заяви Фънки и затвори телефона. Амебата пък изобщо не вдигна на позвъняванията.     

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Няма коментари към тази новина !