Ритмична музика за домашна гимнастика харчи повече калории, кое е най-доброто упражнение

01.05.2020 09:07 | Видян 1748 пъти

Ритмична музика за домашна гимнастика харчи повече калории, кое е най-доброто упражнение

Какво правим с времето в карантина

Поредният ни лайфхак от нашата поредица какво правим с времето в карантина е посветен на спорта вкъщи. При затворени от близо 50 дни фитнеси, стадиони, зали, басейни, никак не е същото да се осъществява физическа активност. Слава Богу, поне отварянето на някои паркове вероятно ще помогне за формата. Но основното, на което можем да разчитаме е гимнастиката вкъщи. Някои от нас се дразнят, че във фитнесите обикновено се чува не просто музика, а се пуска силно. И обикновено тя е танцова. Оказва се, че учените смятат, че това не е просто тренди трик. То е и нещо много важно.

Доказана е връзката на ефективността от упражненията и едновременното им съобразяване с ритмична - не каквато и да било музика. Танцовата е точно такава. Нейните бийтове влияят на ритъма на сърцето и в комбинация с темпа на упражненията водят до засилване на физическите упражнения. Оказва се, че това върши и още една много необходима за нас работа във времена на обездвижване покрай карантината. Защото ритмичната музика, съчетана със същото темпо правене на упражнения, води до харчене, наречете го и стопяване - на повече калории. А именно за това се борим всички в момента - все едно ще се показваме ли по плажовете по света и у нас след 2-3 месеца, в което ние сме сигурни, но водещите политици ни плашат, че ще ни лишат и от лятна ваканция.

Разбира се, онези, които държат на спокойствието и не желаят, заедно с мускулите, да натоварват и нервната система, а силно пуснатата и ритмична музика го прави, препоръчваме може би най-ефективното домашно упражнение. То осигурява гимнастика за цялото тяло. При това в положение на покой. Нарича се планк и е изключително лесно за изпълнение. Опъвате тяло, подпрени само на лактите на ръцете си. Краката са на пръсти. Целта е да се задържите максимално дълго в това положение. Добре е, ако това не е по-малко от две - две и половина минути. И така всеки ден. Вместо лицеви и коремни, или за отпускане след тях.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !