Агата Кристи по България он еър от неделя

28.04.2020 17:07 | Видян 888 пъти

Агата Кристи по България он еър от неделя

Базиран на едноименния разказ на Агата Кристи от 1925 г., „Свидетелят по обвинението“ е една от най-добрите съдебни драми. Екранизацията на разтърсващата история идва под формата на мини сериал от три части, който представя заплетената мрежа от привидно несъвместимите измама и желание, пари и морал, невинност и вина, безмилостно убийство и болезнената и опасна любов. Зрителите на Bulgaria ON AIR ще могат да проследят нейната развръзка от 3 май, в три поредни недели, от 19:30 часа.

Действието се развива в 20-те години на XX в. в английската столица. Минисериалът ни среща с Емили Френч - бляскава богаташка на средна възраст, в чиято роля влиза познатата на всички разкрепостена блондинка от „Сексът и градът“ - Ким Катрал. Светската дама съблазнява млад безделник на име Ленърд Воул, който се съгласява да задоволява нейните сексуални желания срещу заплащане. В последствие, Емили е открита пребита до смърт в дома си, а наследник на цялото й състояние се оказва именно любовникът, от който англичанката си купува ласки. 

Така сюжетът се фокусира върху обвинения в убийството Ленърд и последвалия заплетен съдебен процес. Чарлс Картър - адвокат, който е известен с репутацията си на „шампион на изгубените каузи“, решава да се заеме със случая и да помогне на набедения млад мъж. Въпреки че вярва в невинността на Ленърд, за Уилфрид се оказва изключително трудно да оправдае своя клиент, тъй като става ясно, че единствено жената до него може да потвърди алибито му. Случаят става още по-заплетен, когато по време на процеса тя дава показания пред съда, в които заявява, че Ленърд отчасти е признал за извършеното престъпление.

Екранизацията на поредната вълнуваща криминална история от Агата Кристи постига невиждан успех. Съчетаващ в себе си множество загадки, мистериозни обстоятелства и неочаквани обрати, мини сериалът заслужено получава 5 престижни номинации и става носител на 2 награди.

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !