Шефът на БНР за месец в САЩ, оставя Поля Станчева със съмнителната диплома

28.04.2020 16:53 | Видян 851 пъти

Шефът на БНР за месец в САЩ, оставя Поля Станчева със съмнителната диплома

Българското национално радио остава без генералния си директор Андон Балтаков за близо месец след като си поигра на управление 2 месеца, като това става за втори път. Това става ясно от заповед за заместване на Балтаков, изпратена до служителите в Радиото. Избраният от СЕМ в пълно противоречие със закона Балтаков заминава за епицентъра на Коронавируса - Ню Йорк днес и ще се завърне в края на месец май. Напомняме, че една от пличините изборът му да е незаконен и да трябва да се разследва от прокуратурата е действащата му фирма в САЩ в момента на избора, което е категорично забранено от българския закон.

Служители на Радиото не помнят такъв безпрецедентен случай в историята на БНР - генералният директор на медията да отсъства близо 30 дни. И то в условията на извънредно положение в България и в периода, в който Балтаков трябва да се отчита пред СЕМ.
За времето от 28 април до 22 май Андон Балтаков ще бъде заместван от никому неизвестния член на Управителния съвет на БНР Димитър Димитров, който няма понятие от работния процес в Радиото и допреди няколко месеца нямаше и ден стаж в никоя медия. Но известен с близките си контакти с адвокатската кантора, обслужваща Нико Тупарев, от чийто кръг е и шефката на СЕМ София Владимирова. Той обикалял коридорите на Радиото и раздавал заповеди, явно вживял се в ролята си на ръководител.
Служителите в БНР са силно притеснени в Старата къща да не се внесе заразата от коронавируса при евентуалното завръщане на Балтаков от Ню Йорк. Голяма част от тях коментираха, че хаотичният в решенията и нерешителността си генерален директор няма право да остави работещите в БНР в тежката ситуация, в която се намира медията и да пътува за едно от огнищата на вируса в света в момента. И допълват, че никога досега БНР не е оставало без генерален директор за толкова дълъг период.
Логично възниква и въпросът дали членовете на Съвета за електронни медии са уведомени за дългото отсъствие на Балтаков и коя от надзорничките е дала разрешението си за това.
Андон Балтаков вече веднъж пътува до САЩ при семейството си веднага след като бе избран за директор. Отново в нарушение на закона и всякакви правила, защото без стаж дори един трудов ден, какъвто Балтаков нямаше до 22 януари, не му се полага и отпуск.
Работещите в БНР обмислят възможностите да сезират Комисията по културата и медиите в Народното събрание, НОЩ за борба с корона вируса, Главния прокурор и дори да пишат до премиера Борисов за безпрецедентната ситуация в Радиото и заради страха си Балтаков да не се върне заразен и заразата да пламне в Старата къща.

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Няма коментари към тази новина !