Холивуд избра Топ 10 на най-добрите филми

28.04.2020 16:19 | Видян 2477 пъти

Холивуд избра Топ 10 на най-добрите филми

Кои са най-добрите филми? Този въпрос е отправен към представителите на цялата тази голяма машина, която наричаме Холивуд. Анкетата е проведена от изданието The Hollywood Reporter, като в нея участват не само режисьори, сценаристи и актьори, но и мениджъри на големите студиа, продуцентите, агентите, дори и адвокати.

Общо 2120 души са дали вота си за това кои са стоте заглавия, които превъзхождат всички останали. Днес на вашето внимание представяме най-добрите десет:

10. „Списъкът на Шиндлер“ (1993)

Режисьор: Стивън Спилбърг

Актьорски състав: Лиам Нийсън, Ралф Файнс, Бен Кингсли

Боксофис: 322,1 милиона долара

Синопсис: През Втората световна война в Полша германският индустриалец Оскар Шиндлер (Лиъм Нийсън) убеждава нацистите да му позволят да наеме евреи в своята фабрика. Така той спасява около 1100 души от концентрационния лагер Аушвиц. Филмът е създаден по едноименната книга от 1993 г. на австралийския писател Томас Кънийли.

9. „2001: Космическа одисея“ (1968)

Режисьор: Станли Кубрик

Актьорски състав: Кийр Дълеа, Гари Локууд, Уилям Силвестър

Боксофис: 146 милиона долара

Синопсис: Монолитите ни наблюдават. Те дадоха на човечеството еволюционния трамплин, необходим за оцеляването. През 1999 г. човечеството откри втори монолит върху Луната. Сега, през 2001 г., S.S. Discovery и неговият екипаж, капитани Дейв Бауман и Франк Пул, и техният бордови компютър HAL 9000 трябва да открият каква извънземна сила наблюдава Земята ....

8. „Извънземното“ (1982)

Режисьор: Стивън Спилбърг

Актьорски състав: Хенри Томас, Дрю Баримор, Дий Уолъс

Боксофис: 792,9 милиона долара

Синопсис: Самотното момче Елиът намира необичаен приятел -  извънземно същество, изоставено на Земята. Детето, заедно с неговите брат и сестра, си поставят за задача да помогнат на извънземното да се върне у дома, като в същото време се опитват да го скрият от майка си и правителството.

7. „Кръстникът: Част II“ (1974)

Режисьор: Франсис Форд Копола

Актьорски състав: Ал Пачино, Робърт де Ниро, Робърт Дювал, Даян Кийтън

Боксофис: 47.6 милиона долара

Синопсис: В продължението на сагата за сицилианската фамилия Корлеоне, Франсис Форд Копола разказва две истории: тази за ранните години на Дон Вито, пресъздаден великолепно от Робърт Де Ниро и за издигането на сина му Майкъл (Ал Пачино) като новия Дон.

6. „Казабланка“ (1942)

 

Режисьор: Майкъл Къртис

Актьорски състав: Хъмфри Богард, Ингрид Бергман

Боксофис: 4,4 милиона долара

Синопсис: През Втората световна война Рик Блейн - собственик на нощен клуб в Казабланка, Мароко – открива, че бившата му любима Илса е в града със съпруга си Виктор Ласло. Ласло е лидер на съпротива от Чехословакия и с германци по дирите си, Илса знае, че Рик може да им помогне да излязат от страната - но дали?

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бригада Нов дом ремонтира дома на...

Майстор-алпинист, работил в изследователска база в...

Какво ще кажат хората се завръща в...

Един от най-обичаните британски комедийни сериали –...

Няма коментари към тази новина !