БГ филм в престижна платформа за фантастика в САЩ

10.04.2020 10:11 | Видян 1198 пъти

БГ филм в престижна платформа за фантастика в САЩ

Престижната американска платформа DUST за "научно-фантастични филми, които те карат да се замислиш", откупи правата за късометражния филм "Живи отражения" (Reflections Full of Life) на режисьорката Мариета Печанска. Каталогът на тази платформа е много отбран, с над 2 милиона последователи, и за пръв път включват в програмата си български филм.

„Вярвам, че това е защото жанрът научна фантастика не е така популярен в новото българско кино. Именно затова се радвам да споделя тази чудесна новина за българското кино и за българската научна фантастика“, казва режисьорката.

Историята е за тийнейджърката Ким, която обича да се забавлява и да експериментира в любовните връзки. В търсенето на истинска любов тя открива врата към различна реалност... В ролите са младите актьори Кристина Кулиш, Галин Найденов, Любомир Симеонов, Красимир Митов, Александър Кънев, Мария Сотирова, Димитър Николов.

Филмът вече е бил част от състезателните програми на кинофестивалите „Златна роза“, София Филм Фест и Inthepalace („В Двореца“) преди 2 години. Създаден е с подкрепата на Община Варна.

В платформата ДЪСТ „Живи отражения“ вече има над 35 000 гледания, както и вдъхновяващи комнетари от зрителите. Може да се види онлайн . Освен него в платформата могат да се гледат и други интригуващи научно-фантастични заглавия.




автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !