Пандемията ще промени света на модата. Какви са прогнозите?

26.03.2020 14:00 | Видян 1199 пъти

Пандемията ще промени света на модата. Какви са прогнозите?


Пандемията и предизвиканата от нея икономическа криза ще намалят количеството на модата, което потребяваме.

Според заместник главния редактор на Vogue Италия, качеството в модата окончателно ще вземе превес над количеството. Веднъж завинаги хората ще престанат да купуват толкова много, а и самата модна индустрия ще ограничи производството си.

“Очевидно е, че ще има забавяне, чисто физическо забавяне. В момента повечето производствени звена са затворени. Мисля – и се надявам – че сега големите брандове ще осъзнаят, че толкова много производство никога не е било нужно”, казва Сара Майно.

“Търсейки позитивното в тази ситуация, мисля, че тази ситуация ще ни даде време за премисляне.”

“Преди кризата, количеството доминираше. Имаше много голяма продукция, голям брой шоута, голям брой мостри на артикулите.”

“Негативният аспект е свързан с това, че ако държавата не подкрепи малките предприятия, много от тях ще фалират. Тези дни говорих с редица дизайнери, които са абсолютно отчаяни. Националната модна камара е изпратила молба до правителството да вземе нужните мерки”.

Сара Майно добавя, че според нея пандемията е знак за хората, които твърде дълго са използвали безотговорно ресурсите на планетата. “Делфините се завърнаха във Венеция. Скоро въздухът в Милано ще е толкова чист, колкото този в Швейцария. Не можем да се надяваме това да остане така завинаги, и след края на кризата, но трябва да открием баланса”, предупреждава тя.

Източник: missbloom

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Няма коментари към тази новина !