Пандемията ще промени света на модата. Какви са прогнозите?

26.03.2020 14:00 | Видян 357 пъти

Пандемията ще промени света на модата. Какви са прогнозите?


Пандемията и предизвиканата от нея икономическа криза ще намалят количеството на модата, което потребяваме.

Според заместник главния редактор на Vogue Италия, качеството в модата окончателно ще вземе превес над количеството. Веднъж завинаги хората ще престанат да купуват толкова много, а и самата модна индустрия ще ограничи производството си.

“Очевидно е, че ще има забавяне, чисто физическо забавяне. В момента повечето производствени звена са затворени. Мисля – и се надявам – че сега големите брандове ще осъзнаят, че толкова много производство никога не е било нужно”, казва Сара Майно.

“Търсейки позитивното в тази ситуация, мисля, че тази ситуация ще ни даде време за премисляне.”

“Преди кризата, количеството доминираше. Имаше много голяма продукция, голям брой шоута, голям брой мостри на артикулите.”

“Негативният аспект е свързан с това, че ако държавата не подкрепи малките предприятия, много от тях ще фалират. Тези дни говорих с редица дизайнери, които са абсолютно отчаяни. Националната модна камара е изпратила молба до правителството да вземе нужните мерки”.

Сара Майно добавя, че според нея пандемията е знак за хората, които твърде дълго са използвали безотговорно ресурсите на планетата. “Делфините се завърнаха във Венеция. Скоро въздухът в Милано ще е толкова чист, колкото този в Швейцария. Не можем да се надяваме това да остане така завинаги, и след края на кризата, но трябва да открием баланса”, предупреждава тя.

Източник: missbloom

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Криси Тейгън разкри пола на бебето си...

Опа! На 17 септември Криси Тейгън използва историите си в...

Гуен Стефани смени лика на бившия си...

След участието си на наградите на Академията за кънтри...

Няма коментари към тази новина !

*}