Met Gala се отменя заради коронавируса

20.03.2020 09:54 | Видян 1180 пъти

Met Gala се отменя заради коронавируса


Една от най-важните вечери в модната индустрия, Met Gala, беше отменена. Тя трябваше да се проведе на 4 май, но заради разрастващата се пандемия от коронавирус организаторите са решили да я оставят за друг ден. Това е поредното събитие, което е спряно заради заразата.

Всяка година церемонията се очаква с нетърпение не само от модните критици, но и от хиляди фенове по целия свят. Червеният килим на шоуто, организирано от главния редактор на „Vogue“ Ана Уинтур, приема най-известните личности от света на киното, телевизията, модата, музиката и изкуството.

Събитието се провежда, за да се съберат средства, които отиват към Института за костюми към музей „Метрополитън“, който е и дом на галата. От 2005 година това е първото отлагане на звездната вечер. Всеки път тя е насрочена за първия понеделник от месец май и бележи пускането на новите пролетни колекции.

Тазгодишната тема беше „Времето: Мода и продължителност“ и е спонсорирано от модната къща Louis Vuitton. Описанието гласеше, че това ще бъде „пътешествие през модната история от 1870 година до наше време“.

В петък обаче от музей „Метрополитън“ обявиха, че затварят вратите си временно, а в понеделник Ана Уинтур потвърди, че и Met Gala няма да се състои. Тя добави, че датата ще бъде преместена, но не уточни точно кога ще бъде събитието.

От музея казват, че ще бъдат затворени до 4 април заради препоръките на здравните власти в САЩ да не се събират повече от 50 души на едно място. Забраната ще продължи 8 седмици. Затова всички събития и програми до 15 май ще бъдат отменени или отложени.

Въпреки че за 15 години галата се е провеждала без спирания, в миналото тя също е била отлагана. През 1963 година тя не се състои заради убийството на президента Джон Ф. Кенеди, а през 2002-а е отложена заради атентатите през 2001 година.

Билетите за Met Gala струват около 30 хиляди долара, а според „New York Times“, миналата година събитието на Ана Уинтур е успяло да събере 15 млн. долара за Института по костюми.

Източник: tialoto
Снимка: Getty

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Няма коментари към тази новина !