Metallica събира фенове от цял свят за концерт всеки понеделник

25.03.2020 10:53 | Видян 879 пъти

Metallica събира фенове от цял свят за концерт всеки понеделник

#MetallicaMondays, това е името на новата инициатива на метъл легендите Metallica, с която правят жест към почитателите си по цял свят. В началото на всяка седмица, в своя Youtube канал и Фейсбук страница, групата ще пуска безплатно по един свой легендарен концерт, предава Монитор.

Стартът беше даден снощи, в 2 часа след полунощ българско време, с шоуто им от замъка Слейн в Ирландия, което се състоя на 8 юни 2019 г. „Докато изпълняваме задълженията си да стоим у дома, усетихме, че ни липсва музиката на живо. Какво ще кажете да се гмурнем в няколко от любимите ни отминали концерти, спазвайки социално-отговорната дистанция?“, написаха Джеймс Хетфийлд и компания до абонатите си в интернет. „Без да звучи твърде евтино, но сега, повече от всякога, сме в това заедно. Да останем свързани ще ни помогнем да преодолеем трудностите. С тази мисъл ви предоставяме серия от концерти на живо на Metallica директно от дивана ви“, допълниха музикантите. „Знаем, че не е като истинското изживяване и повярвайте ни, мечтаем за момента, когато ще сме там навън заедно с вас“, заканват се Metallica.

Малко преди това, в анонс, звездите обявиха и отменянето на няколко фестивала през май с тяхно участие, които феновете чакаха с нетърпение идното лято. Става дума за музикалните маратони в Щатите - Epicenter, Welcome o Rockville и Sonic Temple, всичките организирани от Дани Уимър. Единственият им фестивален ангажимент, който за сега остава е Louder Than Life от 17 до 20 септември, който ще открият.

Предвидените им самостоятелни концерти в Северна Америка за април със съпорт - новоизгряващата банда Greta Ban Fleet, пък се местят за декември. Графикът на градовете ще бъде спазен, но някои зали може да се променят, предупреждават от групата. Metallica подчертават, че не са забравили феновете си от Австралия и Нова Зеландия, които не успяха да видят любимците си, защото бандата прекъсна турнето, за да изпрати Джеймс в рехабилитационен център за лечение от зависимости. За тях ще бъдат оповестени също дати в скоро време.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !