500 киносалона заработиха в Китай

24.03.2020 12:53 | Видян 876 пъти

500 киносалона заработиха в Китай

Малко над 500 киносалона отвориха отново врати в Китай, след като през януари преустановиха дейността си заради разпространението на коронавируса. Зали за прожекции в момента функционират в пет провинции в страната.

Постепенно те започнаха да работят от петък, когато от боксофиса са събрани едва 2000 долара, информира сп. Variety. И към момента посещаемостта на киносалоните е изключително ниска, като отворените зали представляват едва 5 процента от всички такива в цялата страна.

Без нови филми по екраните – това е правилото, наложено от China Film Group – държавно финансирания разпространител, който стои и зад дистрибуцията на холивудските заглавия. Китайски класики засега преобладават на екраните в Китай, като салоните имат право да прожектират и други одобрени заглавия.

Сред тях е и „Зелената книга“, която миналата година спечели „Оскар“ за най-добър филм и в която участие взе и Димитър Маринов. Обсъжда се още пускането и на „Хари Потър и философският камък“ по кината. Окончателно решение за това обаче все още не е взето.

Източник: Monitor
Снимка: China Daily

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !