Какво става с резервациите ни за Airbnb при паднемията?

19.03.2020 15:10 | Видян 14655 пъти | Гласували 4

Какво става с резервациите ни за Airbnb при паднемията?

Заради множеството заявки и предплащания за пътувания по католическия и православния Великден във време на пандемия, която се очаква да наложи на много хола отямана на пролетните ваканции, Airbnb направи промени в резервационните си политики.

Информацията, която няма къде другаде да намерите у нас, е важна и за онези над 10 000 семейства в страната, които дават имотите си по този начин и живеят от това. Какво трябва да знаете за наемането на апартаменти и стаи по цял свят – в 200 страни, чрез гробалната система във време на COVID-19?  

“Когато кризата с коронавуриса удари света, ние знаем, че и нашите 5 000 000 домакини по цялата планета, и нашите многомилионни гости са засегнати. Който дава имота си губи пари, който дълго е спестявал за ваканция, а сега е принуден да я отмени – също”, обясняват от компанията.

Домакините и гостите плащат поделени 3% такса за резервации и новите мерки на системата включват въвеждане на така начерените „гъвкави ставки” без глоби плюс ваучери за онези, които искат да отменят резервации за пътувания до 1 юни.
Така и двете страни в отношенията, на които Airbnb е посредник ще претърпят миниални, а някои – никакви загуби, което е и целта на операцията.
 
Пълно възстановяване на парите ще има за идващите от „остро засегнатите” зони и за техните домакини. Засега това се отнася за гостите и домакините от Китай, Италия и Южна Корея. За България това е важно, тъй като у нас, особено в София, италианците са супер значим контингент – първа националност сред туристите в милионния град миналата година.
 
Глобалната резервационна система за краткосрочно наемане на имоти търпи огромни загуби заради пандемията, но въпреки това реагира най-адекватно на извънредните мерки, които се налагат.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Няма коментари към тази новина !