Операта в Ел Ей след разследването: Пласидо Доминго се е държал неподходящо с жените

12.03.2020 12:12 | Видян 818 пъти

Операта в Ел Ей след разследването: Пласидо Доминго се е държал неподходящо с жените

Прочутият тенор Пласидо Доминго се е държал неподходящо с няколко жени в трите десетилетия, в които е заемал ръководни позиции – това обявиха от операта в Лос Анджелис след провеждането на вътрешно разследване.

10 жени са се оплакали от сексуален тормоз или неприлични подмятания от страна на испанеца, като случаите се разпростират в периода от 1986 до 2019 г. Това е изводът на хората, участвали във въпросното разследване. Подробности около ситуациите, в които са изпадали жените, не се издават.

Според информация на операта обаче те са описали различна степен на дискомфорт от срещите си с Доминго – от неудобство до голяма травма. Шестмесечното разследване, проведено от външни за компанията адвокати, е установило още, че няма доказателства за това, че операта в Ел Ей е игнорирала или прикривала оплакванията за сексуален тормоз.

Въпреки разкритията разследващите юристи са стигнали до извода, че Доминго не е злоупотребявал със служебно положение и не е отказвал роли на оперни певици, реагирали на - по думите им - неприличното му поведение.

Източник: Монитор
Снимка: Shutterstock

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !