Немската преса: Соня Йончева надмина Мария Калас

28.02.2020 12:41 | Видян 1673 пъти

Немската преса: Соня Йончева надмина Мария Калас

Бляскави реакции от страна на немската критика съпътстваха последното изпълнение на Соня Йончева в „Медея“ в Държавната опера в Берлин.

В продукцията най-известното ни сопрано зад граница участва в главната роля, а журналистите са категорични, че певицата е държала като в хипноза публиката по време на всички представления, предава Монитор.

„Най-просто казано, Соня Йончева може да се смята за най-добрия интерпретатор на дяволитата и трудна роля на Медея. (...) Тя надминава дори Медея-та на Мария Калас“, коментира в Online Merker доктор Ингоберт Валтенбергер, бивш ръководител на звеното за комуникации и култура в австрийското федерално министерство на финансите.

„Медея има специално място в сърцето ми. Творбата на Луиджи Керубини е с голям преход в репертоара, либрето, по-модерно от всичко, което съм пяла досега. Тя е невероятна възможност да покажа всичко, на което съм способна вокално“, споделя от своя страна и Йончева, която разкрива, че макар и представленията на „Медея“ да са вече приключили, още следващия месец ще се завърне за специален проект в германската столица.

Преди дни оперната прима трябваше да се изяви и на Международния музикален фестивал на Илдар Абдразаков на Москва. Поради лични причини обаче тя не успя да присъства.

Цялата година се оказва особено натоварена за скоро родилата второто си дете Йончева. През лятото тя ще се събере със своя ментор Пласидо Доминго за оперния фестивал във Верона. Познанството между двамата датира още от 2010 г., когато българката печели прочутия конкурс на тенора „Опералия“. Броени дни след като той бе обвинен в сексуално посегателство именно Йончева бе сред звездите, които го защитиха. „Познавам Пласидо от почти 10 години и винаги за мен е било удоволствие да работя с него. Рядко в днешно време можеш да намериш човек, който уважава повече работата си, колегите си, екипите от всяка опера и феновете си“, коментира тогава тя.

Само месец след феста във Верона пък стартира и новият сезон на „Метрополитън опера“, където звездата ще участва в две продукции - „Трубадур“ на Джозепе Верди и „Русалка“ на Антонин Дворжак, която към момента се очертава сред най-очакваните опери в Ню Йорк.

Снимка: Инстаграм; Соня Йончева в "Медея" 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Няма коментари към тази новина !