Япония заговори за отлагане на Олимпийските игри

04.03.2020 12:18 | Видян 866 пъти

Япония заговори за отлагане на Олимпийските игри

Олимпийските игри в Токио може да бъдат преместени за края на годината, обяви министърът по въпросите на олимпиадата и паралимпиадата СейкоХашимото.

"Договорът с Международния олимпийски комитет предвижда провеждане на игрите през 2020 г., а не за определени дати. Това може да бъде изтълкувано като възможност за отсрочка", заяви 55-годишната бронзова медалистка по бързо пързаляне с кънки от Албервил`92.

Така за първи път официално лице от японското правителство допусна възможност игрите да не се проведат, както са предвидени по програма - от 24 юли до 9 август. Причината е добре известна от месец насам - епидемията от коронавирус.

Отмяна на олимпийски игри може да обяви само МОК, но по-рано президентът му - Томас Бах, заяви, че подготовката продължава. В същия дух се изказа и премиерът на Япония Шиндзо Абе в края на февруари.

Готовност да приеме игрите при невъзможност на Япония вече изрази Лондон, който бе домакин на олимпиадата през 2012 г. Допуска се също така възможност в Токио състезанията да се проведат, но без зрители.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !