Шефът на Дисни подаде оставка

26.02.2020 14:55 | Видян 346 пъти

Шефът на Дисни подаде оставка

Боб Айгър – дългогодишният изпълнителен директор на „Дисни“ подаде оставка. Оттеглянето му от поста влиза в сила веднага, гласи собственото му изявление, публикувано на сайта на компанията.

В рамките на 15-годишната си служба като шеф на „Дисни“ Айгър дирижираше купуването на компании като Pixar, Marvel, Lucasfilm и 21st Century Fox. Под неговото ръководство тръгна и първата стрийминг платформа на компанията – Disney+.

Смятам, че това е оптималното време за трансфер на компания към нов изпълнителен директор казва в изявлението си Айгър. Негов заместник ще бъде Боб Чапек, който доскоро бе председател на бизнеса на компанията с тематичните паркове. Айгър изрази, че има пълна вяра в уменията на своя наследник и очаква с нетърпение двамата да продължат да работят заедно в следващите 22 месеца докато Чапек навлезе в новата си длъжност.

Това означава, че въпреки оставката си от поста изпълнителен директор, Айгър ще продължи да бъде на ръководна позиция в „Дисни“, като това ще продължи до 31 декември 2021 г., когато изтича договорът му.

Източник: Monitor
Снимка: Rob Latour/Shutterstock

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Metallica ще обиколи щатите през...

След като им се наложи да преместят датите за турнето си...

Независимото изкуство със 7,5 млн....

Независимият културен сектор ще загуби почти 7,5 милиона...

Няма коментари към тази новина !