Шефът на Дисни подаде оставка

26.02.2020 14:55 | Видян 1115 пъти

Шефът на Дисни подаде оставка

Боб Айгър – дългогодишният изпълнителен директор на „Дисни“ подаде оставка. Оттеглянето му от поста влиза в сила веднага, гласи собственото му изявление, публикувано на сайта на компанията.

В рамките на 15-годишната си служба като шеф на „Дисни“ Айгър дирижираше купуването на компании като Pixar, Marvel, Lucasfilm и 21st Century Fox. Под неговото ръководство тръгна и първата стрийминг платформа на компанията – Disney+.

Смятам, че това е оптималното време за трансфер на компания към нов изпълнителен директор казва в изявлението си Айгър. Негов заместник ще бъде Боб Чапек, който доскоро бе председател на бизнеса на компанията с тематичните паркове. Айгър изрази, че има пълна вяра в уменията на своя наследник и очаква с нетърпение двамата да продължат да работят заедно в следващите 22 месеца докато Чапек навлезе в новата си длъжност.

Това означава, че въпреки оставката си от поста изпълнителен директор, Айгър ще продължи да бъде на ръководна позиция в „Дисни“, като това ще продължи до 31 декември 2021 г., когато изтича договорът му.

Източник: Monitor
Снимка: Rob Latour/Shutterstock

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !