Изрязват расистки кадри от Дъмбо

27.04.2019 09:21 | Видян 1257 пъти

Изрязват расистки кадри от Дъмбо

Без расистки сцени дори и в класическите си филми – на тази формула ще заложи „Дисни“ малко повече от половин година, преди да пусне на територията на САЩ стрийминг платформата си Disney+.

Сцена, включваща черния гарван Джим Кроу (името се свързва със законите за сегрегацията – б.а.) ще бъде премахната от анимацията „Дъмбо“ (1941 г). Целият филм Song of the South (1946 г.) пък ще бъде премахнат от каталога на продуцентския гигант.

Ходът, предшестващ стрийминг платформата, е в синхрон с политиката, която приема компанията още през 2011 г., според която всичките й филми следва да са изключително чувствителни към темата за расизма.

"Тези сцени няма да се приемат добре от редица зрители. Не е в наш интерес да излъчваме ги отново, макар че ще донесат печалби", коментира тогава изпълнителният директор на „Дисни“ Боб Айгър.

Disney+ ще заработи от 12 ноември, като цената на абонамент ще струва 6,99 долара на месец или 69,99 долара на година. Над 500 филма и 7500 сериала ще съставят каталога на сайта за видео по заявка.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Няма коментари към тази новина !