СИКаджията Мацола управлява бизнеса на дамата с къщата в Барселона

25.02.2020 11:16 | Видян 5292 пъти

СИКаджията Мацола управлява бизнеса на дамата с къщата в Барселона

„Жената до русенския сикаджия Илиян Пенев – Мацола (на снимката вляво) и негов бизнес партньор са наследили бизнеса на фирмата Ema BGS S.L. с луксозния магазин на марката Ermanno Scervino в Барселона. Той е част от активи за 5 милиона евро, за които каталунската полиция и Антикорупционната прокуратура на Испания водят разследване за пране на пари, свързвано с премиера Бойко Борисов“, пише Биволъ. И продължава:

„След като каталунският вестник El Periodico публикува информация за разследването миналия петък, магазинът още същия ден внезапно беше затворен и работници изнесоха стоката.

Известната италианска марка Ermanno Scervino е дала франчайз за магазина си в Барселона на фирмата Ema BGS S.L. която първоначално е на Георги Йовчев. Той е баща на манекенката Борислава Йовчева – обитателка с детето си в къщата в Барселона, разследвана от испанската прокуратура и Антикорупция.

През 2015 г. Биволъ публикува записите Яневагейт, в които съдия Янева твърди, че Борисов купил на своя приближена “къща в Барселона за милион и половина евро”.
Йовчева живее в къща за 3 милиона евро, а баща ѝ – провинциален водопроводчик,сензационно се оказва собственик на фирма с капитал 1,7 милиона евро.
От каталунската полиция потвърдиха пред няколко български медии, че такова разследване се води активно, но отказаха подробна информация.В същия ден пред журналисти в Брюксел Борисов отрече да има нещо общо с къщата, но не отговори на въпроса дали познава Йовчева.

Госпожица Йовчева внезапно разбогатява и се нанася в луксозна къща за 3 милиона евро в предградие на Барселона, известно с високия си стандарт. Имотът е купен от Александър Чаушев. Къщата е апортирана като капитал във фирмата Numin Invest S.L., в която Йовчева държи скромните 3000 евро, а останалите 2 900 000, на колкото е оценена къщата, са дял на Чаушев и съпругата му.Но самият Чаушев няма права на управител, за разлика от манекенката, и никога не е живял там.

Година по-късно необяснимото богатство застига и бащата на Йовчева, който в предишния си живот е водопроводчик. Той придобива през 2014 г. фирмата Ema BGS S.L., в която апортира 1 милион евро собствен капитал, неизвестно откъде придобит.

Още 753 000 евро идват от кипърската офшорка Palms Enterprises (Overseas). Тя е представлявана от Силвия Николова за операциите си в Испания, включително тя става и администратор на  Ema BGS S.L. заедно с Георги Йовчев. В България представител на офшорката е нейният съпруг Йордан Христов.
Имената на Силвия Николова и Йордан Христов са цитирани като обект на интерес на каталунската полиция, заедно с още три неназовани лица. Според разследващите сумата, инвестирана в Ema BGS S.L., достига 2,3 милиона евро. Това е с половин милион евро повече от капитала на фирмата, който може да се установи от публичната информация в търговския регистър на Испания. Бившата манекенка Борислава Йовчева не фигурира като администратор на фирмата, но е упражнявала “функции на управление и контрол” в магазина – твърдят испанските разследващи.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !