Меси и Хамилтън със спортен Оскар за 2019 г.

18.02.2020 10:19 | Видян 769 пъти

Меси и Хамилтън със спортен Оскар за 2019 г.

Звездата на Барселона Лионел Меси и пилота на Мерцедес Люис Хамилтън спечелиха световната награда за спорт Laureus за 2019 година.

Призът, който  се счита за "Спортен Оскар“ се връчва на спортисти за постиженията им през предишната година. През 2019  Меси спечели шестата си "Златна топка", а Хамилтън за шести път стана шампион във Формула 1, предава БНТ.

За първи път в историята на наградите двама спортисти печелят отличието, а Меси е първият представител на отборните спортове, получил тази награда. Футболистът не присъства на церемонията, но отправи видеопослние.

"Искам да се извиня, че не успях да дойда на церемонията по награждаването и да благодаря за това признание. Това е специална и много важна награда. За мен беше чест да бъда първият отборен играч, получил този приз. Обикновено той се дава на представители от индивидуалните спортове. Искам да благодаря на моите съотборници, семейството и феновете, които ме подкрепят. Дано един ден отново да се срещнем“, каза Меси.

Лионел Меси и Люис Хамълтън спечелиха приза в конкуренцията на тенисиста Рафаел Надал, голфъра Тайгър Уудс, лекоатлета Елиуд Кипчоге и състезателя по мотоциклетизъм Марк Маркес.

Снимка: Sportal.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !