Тесла планира "електрическа магистрала" в Гърция

11.02.2020 13:47 | Видян 1147 пъти

Тесла планира

Ръководителите на компанията Tesla обсъждат с гръцките власти своите планове да включат страната в мегапроект за изграждане на суперзарядни устройства за превозни средства по вече съществуващ маршрут, който започва в Португалия и завършва в Турция, се казва в доклади.

Ръководителите на Илон Мъск вече са в Атина и са провели срещи с правителствени служители, както и с регулаторни и управителни органи, съобщи гръцкият вестник Ethnos.

Днес автомобил на Tesla може да пътува с непрекъснато захранване, като покрива маршрут, например от Неапол, Италия до Осло, Норвегия.

Но най-големият единичен електрически удобен маршрут, проектиран от ръководителите на Tesla на европейска земя, ще започне в Португалия, а след това ще премине през Испания, Южна Франция, Италия и ще продължи към Гърция.

След това маршрутът ще се простира от Патра до Атина, Солун и Александруполис в рамките на гръцката територия и най-накрая ще завърши в Турция.
Общият европейски маршрут Португалия - Турция е приблизително 4 800 километра, а по пътя ще има около 1500 електрически зарядни устройства.

Общата инвестиция за 1500 станции за бързо зареждане по целия маршрут ще достигне 60-70 милиона евро, докато цената само за гръцкия маршрут ще достигне 10 милиона евро, според доклада.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !