100 000 лв. от бюджета през и.д. шефа БНР за шефовете на шефката на СЕМ, било за купуване на гласове

21.01.2020 09:55 | Видян 960 пъти

100 000 лв. от бюджета през и.д. шефа БНР за шефовете на шефката на СЕМ, било за купуване на гласове

Вероятно случайно, фирма от кръга на Иван и Андрей, благодарение на които бившата им служителка София Владимирова е шефка на СЕМ, ще весели радиото на неговия празник в операта. Парите – над 100 000 лв., естествено, не са от джоба на подписалия и.д. директор  Антон Митов, а от държавната хазна. Реално празникът струва около 30 000 лв. Интересното е, че Митов в момента е кандидат за титуляр в остатъка от мандата на сваления Светослав Костов.

А София Владимирова е с най-важния от петте гласа, които утре ще решат кой да управлява радиото и неговия бюджет от 47 млн.лв. Апропо, за основен мотив за акцията по сваляне на Светослав Костов от поста се смятат предадените на прокуратурата данни със съмнения за нарушения в размер на около 7 млн. лв. при предишния генерален директор и също кандидат за нов мандат Александър Велев. Двамата с Митов се смятат за основните кандидати на кръжеца Цветанов – Тупарев, като сред подкрепящите според хората от Старата къща били и Кънчовците – Андрей Райчев и Кънчо Стойчев. Не искаме да вярваме, че са верни приписваните на Митов думи, че с парите за празника си е платил генералното директорство – съответните гласове в СЕМ.

Защо това име ли? Не е тайна, че групата на продуцентите  с художествен ръководител Нико работи с размах в държавните медии с приятелско рамо от Цветан Цветанов. Общият им кадър, който беше в управителния съвет на БНР, сега е в БНТ, а по съвместителство беше и в щаба на Мая Манолова за кмет. Ако се чудите като каква я кани БНТ да се изказва по всякакви теми, да знаете откъде й идва. Действащ министър определи Цветанов, като „не само информиран, но и много богат човек, което го прави и много влиятелен“. Говори се, че цяла национална радиоверига била на път да влезе в неговия отбор.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Няма коментари към тази новина !