Чарлийз Терон взривява Бомба със закъснител

10.01.2020 12:35 | Видян 1341 пъти

Чарлийз Терон взривява Бомба със закъснител

„Никой не ми казва какво да облека, не са ми забранявали да нося панталони.“ Думите са на една от жените, работещи във Fox News в навечерието на скандала около изпълнителния директор Роджър Ейлс.

Вероятно вече познавате историята добре. Не само, че реалните събития се случиха преди няма и четири години, но съвсем наскоро излезе и сериалът „Решаващият глас“, в който медийният магнат отново заема централна роля.

Как изглежда скандалът от гледна точка на жените?

Отговор на този въпрос представя „Бомба със закъснител“. В главната роля виждаме Чарлийз Терон, която е напълно неузнаваема в ролята на водещата Мегън Кели - една от малкото жени, които успяват да се противопоставят с достойнство на „втория етаж“ (Ейлс). Самата актриса е категорична, че не е искала да се запознава с Кели преди да я изиграе в заглавието. „За мен щеше да е смущаващо. Но в същото време знам и в каква позиция би се почувствала тя, когато застана пред нея и започна да я разпитвам“, обяснява Терон, която е и сред продуцентите на заглавието. Чрез героинята си актрисата служи и като основен гид на зрителя през историята, като тя е единствената, която ни говори директно от големия екран.

Фитилът, който Терон успява да взриви в края на заглавието, е всъщност запален от Никол Кидман. Тук тя е Гретчен Карлсън – първата водеща, която се осмелява да потърси правата си от Ейлс (Джон Литгоу). „Тя си е написала домашното“, споделят адвокатите. И въпреки че на първи поглед изглежда несигурна и постоянно търсеща одобрение, именно тя стои в основата на разобличаването на сексуалното насилие във Fox News.

Амбициозна и неопитна, най-емоционална на екрана стои Марго Роби. За ролята си на Кейла тя е номинирана за наградите на БАФТА, а в категорията за актриса в поддържаща роля ще има двоен шанс за триумф и заради „Имало едно време в Холивуд“. Именно чрез нея и зрителите ставаме свидетели точно колко голям почитател е Ричард Ейлс на женските крака (и това, което се крие над тях).

„Бомба със закъснител“ разказва историята и на трите дами, като тук-там насича историята си, за да вмъкне пояснителни кадри за това точно колко

доминиран от мъжете е нюзрумът на Fox

Срещаме се, макар и за кратко, и с други жертви. А един от най-важните изводи, към които ни води режисьорът Джей Роуч, е винаги да мислим за следващото поколение жени. Защото именно те биха пострадали утре, ако днес ние замълчим.

Темата за сексуалния тормоз стана тривиална през последните години. Въпреки това „Бомба със закъснител“ е напълно очаквана и градивна реакция на времената в Холивуд. Градивна, защото не се страхува да критикува. Като изтъкне, например, факта, че макар и този един човек (Ейлс) да е подведен под отговорност, той далеч не е единственият от породата си, дори само във Fox News. Индустрията, изглежда, не си е взела поука от взривената бомба. ю

Тя просто е замела пораженията под килимчето. Горчивият послевкус се засилва и от финалния надпис, показващ че общата сума на обезщетенията на всички пострадали жени от компанията е все пак с 15 милиона долара по-малка от тази, която получават единствените двама мъже, отстранени от фирмата заради похотливото си поведение. Какво спира тогава останалите хищници да продължат своя „лов“?

Източник: Monitor

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Няма коментари към тази новина !