Среднист незаконно пое финансите на БНР при Цветановия режим в радиото

08.01.2020 13:47 | Видян 828 пъти

Среднист незаконно пое финансите на БНР при Цветановия режим в радиото

Режимът на Цветан Цветанов в СЕМ и БНР незаконно назначи за икономически директор на Българското национално радио човек със средно образование, докато титулярът е в отпуск. Това е станало по нареждане на и.д.шефа Антон Митов, който е и кандидат за довършване на мандата на освободения Светослав Костов.  По чийто сигнал спецпрокуратурата е започнала разследване на предшественика му и също кандидат за трети път да оглави радиото Александър Велев, научи 19 минути. Както вече сме писали, става въпрос за нарушения за поне 7 млн. лв. Което вероятно обяснява и новите имотни придобивки - апартамент в Лозенец и къща в Бояна, декларирана само като място, на Велев по време на мандата му. Но да се върнем на актуалния скандал в БНР. Сами виждате заповедта, която е скандална, освен че е незаконна.

И.д.директорът няма право да назначава без решения на действащия Управителен съвет на БНР. Митов и Велев са фаворитите на шефката на СЕМ София Владимирова, поставена на това място и изпълняваща волята на Цветан Цветанов, който повече от десет години оперира в медиите през кръга на Нико Тупарев, където като момиче за всичко работеше и самата София Владимирова. Напомняме, че от тази службица при Иван и Андрей от групата на Нико, тя се катапултира като пиар на Румяна Желева - първия външен министър на ГЕРБ от квотата на Цветанов, та така я подготви за кандидатстването й за еврокомисар по кризите, че се наложи България да оттегли с голям срам номинацията за поста, след като в ЕП я направиха за смях.

Освен споменатите, зад временния шеф Митов и продължаването на ръководството му като редовен, ако спечели конкурса след броени дни, стоели и Кънчовците - Кънчо Стойчев и Андре Райчев. При положение, че нито той, нито Велев успеят, което е твърде вероятно поради незаконните им действия и финансовите далавери, с които се прочуха, скритият фаворит на Цветанов - Тупарев - Владимирова е кандидатът за гендир на БНР Балтаков. Той обаче НЯМА ТРУДОВ СТАЖ И ПРЕДСТАВЯ УП - 30 ПО ОТМЕНЕН ЗАКОН - Т.Е. ИЗБОРЪТ МУ БИ БИЛ ПОРЕДНИЯТ МЕГАСКАНДАЛ, ЗАБЪРКАН ОТ НЕКАДЪРНАТА ПРЕДСЕДАТЕЛКА НА СЕМ. Неговият избор със сигурност не просто ще бъде атакуван в съда, но и със сигурност ще падне, което трябва да знаят отсега, за да не си правят илюзиите, че ще им мине номерът. При предишния конкурс имаха такава скрита фаворитка, която благодарение на 19 минути беше разобличена - и тя се опитваше, без да има изисквания от действащия закон ценз по отношение на трудовия стаж, да се възцари в БНР. И поради това сега също не е вариант за поста. НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВЕН, НЯМА И ДА БЪДЕ!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Отложиха концерта на Сибел Джан

Концертът на легендарната певица Сибел Джан, предвиден за...

Ново дело срещу Харви Уайнстийн

Холивудският продуцент Харви Уайнстийн отново ще влезе в...

Няма коментари към тази новина !

*}