ДА! Гая е най-добрата пекарна и сладкарница в Пловдив

23.12.2019 16:37 | Видян 818 пъти

ДА! Гая е най-добрата пекарна и сладкарница в Пловдив

Гая, разположена досами входа на обновения хотел The Stay, преди Българи, на главната улица в Пловдив, се нарича Пекарна, а всъщност е най-добрата сладкарница на града. Всичко е с гръцки акцент. Домакините, идващи от съседната страна, запазват ориенталския привкус, който са си избрали местните заведения. Но го правят по гръцки.

Пример е носещата името на пекарната торта, която е направена на основата на баклава с блат от орехи, меки кори, които го оформят в кръг, а отгоре шоколадово покритие, всичко комбинирано достатъчно фино. Традиционните за гръцка сладкарница пресладки десерти, но и по европейски направени торти и кремове допълват голямото разнообразие от ядки, които също се продават в сладкарницата. Както и шоколад на парче в безброй вариации с допълнения от ядки, плодове и какво ли не.

Недостатъците са два - единият е, че тоалетна се използва в друго заведение, а вторият са цените над софийските за тази категория заведение, което се струва не дотам логично на туристите от столицата, но е типично не само за това заведение в Пловдив. Така се отрази очакваният наплив на туристи за Европейската столица на културата, който се състоя в непълна степен. Но остави котировките твърде високи. Особено за местните заплати, които са поне 30% по-ниски от софийските.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Жизел Бюндхен: Остаряването е красиво...

Супермоделът Жизел Бюндхен намира остаряването за...

Клои Кардашиян преболедувала COVID-19

Риалити сензацията Клои Кардашиян вече е преболедувала...

Няма коментари към тази новина !

*}