Честито! Брад Пит на 56

18.12.2019 16:11 | Видян 1419 пъти

Честито! Брад Пит на 56

Брад Пит е една от най-известните личности в Холивуд. Участвал е в множество филми, сред които класики като „Боен Клуб“, „12 маймуни“ и е носител на награда „Оскар“ за „12 години в робство“. За съжаление обаче Пит е един от малкото актьори, които все още не са се сдобили със златната статуетка, въпреки двете си номинации в категорията „Най-добър актьор“.

Преди да стане известен обаче, Брад се е занимавал с много различни неща. Той е бил шофьор на лимузина, пренасял е хладилници и дори се е обличал като голямо пиле докато работи за „El Pollo Loco“. Все пак пробивът му в киното идва с филма „Thelma & Louise“, където Пит играе престъпника JD.

Интересното е, че Джордж Клуни се е пробвал много пъти за тази роля, но тя отива при неизвестния тогава Пит. Клуни признава, че дълго време не е могъл да гледа филма и през 2011 година се пошегува, че все още е разстроен от загубата.

За много малко и нямаше да имаме Брад Пит в киното. Той щеше да седи зад някой компютър или пък да държи микрофон, тъй като избира да учи журналистика в колежа в Мисури. Добре, че актьорът се осъзнава навреме и приключва обучението си точно преди завършването.

„Решението ми дойде точно преди завършването. Всички мои приятели започнаха да си намират работа и тогава разбрах, че аз не съм готов за това“, казва той пред NPR през 2011 година. В интервю пред списание Esquire през 2013-а пък добавя, че винаги е харесвал филмите като начин на обучение.

„Тогава ми просветна – ако една възможност не застава точно пред теб, ти отиваш да я гониш“.

Добре че Пит бяга бързо, защото става един от актьорите, които успяват да се превъплатят във всяко едно амплоа. Доказателство за това е ролята му в „Боен Клуб“, която се превръща в една от най-добрите му досега. Преди да влезе в обувките на Тайлър Дърдън, Пит отива при зъболекар, който да му изпили част от предните зъби. След като приключват снимките на филма, Брад отново си връща ослепителната усмивка.

Друг пример за отдаденост към работата, е ролята му в „12 маймуни“. За да опознае по-добре ролята си, Пит прекарва един ден в психиатрията на Филаделфия. И явно жертвата си е заслужавала, тъй като Брад печели „Златен глобус“ за играта си.

Всички момичета започнаха да въздъхват по Брад, когато той се появи във филма „Троя“ през 2004 година. Тогава актьорът изигра Ахил, но това, което впечатли публиката беше стегнатото му тяло. По ирония на съдбата, по време на снимките Пит си разкъсва ахилеса, заради което се забавя и продукцията на филма „Бандата на Оушън 2“.

Явно не само момичетата са впечатлени от визията на Брад. Той е първият мъж, който печели два пъти титлата „Най-сексапилният мъж“ на списание „People“. Затова и не трябва да ни изненадва, че Пит е имал връзка с много жени, включително Гуинет Полтроу, Дженифър Анистън и Анджелина Джоли.

Двамата с Анистън се запознават през 1998 година, а две години по-късно се женят. През 2005-а обаче всичко се проваля и двамата се развеждат. През същата година излиза и филмът „Mr & Mrs. Smith“, в който Брад си партнира с Анджелина Джоли. Химията между тях е видима и се оказва, че те са повече от приятели.

Явно Пит е имал предчувствие накъде ще тръгнат нещата, тъй като първоначално Никол Кидман е трябвало да изиграе главната женска роля. Актьорът обаче се отказал от проекта, защото не чувствал нищо към колежката си. След като разбрал, че Анджелина ще замести Никол, Брад отново се връща на снимачната площадка.

Връзката му с Джоли придоби огромна популярност, веднага щом беше обявена официално пред медиите. Те са признати за една от петте най-богати двойки в света. Общото им състояние за година, когато бяха семейство, възлизало на 34 млн. долара.

Именно Анджелина е инициатор на едно друго начинание, с което Брад се захваща. Тя го кара да се научи да пилотира, тъй като самата тя го може. „Тя е много по-добра от мен. Стиловете ни са много различни – аз обичам детайлите, а тя просто иска да стигне до крайната точка“, казва той пред „Rolling Stone“ през 2008-а.

Все пак има хора, които не харесват Брад. Актьорът има забрана да влиза в Китай заради ролята си във филма „Seven Years in Tibet“. Той обаче се защити през 1997 година, когато говори пред списание „Time“. „Репортерите постоянно ме питат какво трябва Китай да направи с Тибет. Кого го интересува моето мнение? Аз съм актьор! Дават ми сценарий и аз играя. Тук съм да забавлявам“.

Тази година Пит играе в „Имало едно време в Холивуд“, където си партнира с Леонардо ди Каприо и Марго Роби. Филмът спечели 5 номинации за „Златен глобус“, включително и за „Най-добра поддържаща мъжка роля“ за Брад.

Днес Брад Пит става на 56 години и ние не можем да сме по-благодарни, че той не е станал журналист!  

Източник: tialoto

Снимка: Reuters

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !