Шоколадите се сглобяват от полуфабрикати
18.12.2019 10:55 | Видян 1236 пъти
Резултатите показаха, че само два шоколада отговарят на изискванията на ЕС, а именно да имат над 35% обща какаова маса. Останалите 25 могат да се считат за млечен шоколад.
По думите на Сергей Иванов може да се каже, че ядем некачествен шоколад.
„Слагат се разрешени заместители като палмовата мазнина. По закон е до 5%, но ние подозираме, че в голям процент от случаите е доста над това количество. Слагат се по-евтини технологични добавки като Е476, която се прави от рицин. Нещо, което не е много препоръчително. В оригиналната рецепта обикновено се използва соев лецитин”, обясни Иванов.
свързани новини
Шоколадът и червеното вино помагат в борбата с бръчките и поддържат кожата млада
НАЙ-НОВИ
Защо викингите са изпилявали зъбите си
В хода на историята хората са променяли телата си по...
В културата съм франзцузин, в живота...
Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !