ДА! Мимас: почти 28 години класика

18.11.2019 18:00 | Видян 833 пъти

ДА! Мимас: почти 28 години класика

Не може да не помните крилатата фраза на премиера, че дюнерите са нашата гаранция срещу тероризъм. Както каза той в една своя реч в чужбина преди десетина години – в София са на всеки ъгъл. Но не бяха. Първите и класическите дюнери на София и България са в Мимас по диагонал на Попа.

Викахме на заведението Арабите. Не се притеснявахме бежанци ли са или са емигранти, както се разсъждава сега, дали са гаранция или са заплаха за нас, каквито спорове водим цяла Европа, та и ние публично. Важно ни беше, че готвят и хранят вкусно. Вече почти 28 години от старта през 1992 г. мястото си е същото, с част от същите хора, със същото меню.

Тук са си и дюнерите, и фалафелите, и бургерите, и всичко останало. Даже най-простите неща като истинските пържени картофи с кетчуп и майонеза, които толкова обичаме и си вземаме повече от четвърт век, са вкусни както в началото, дори да не са полезни.

А и стават за пости - че сме в такъв период, ако махнем яйцата от майонезата. Колко заведения могат да се похвалят с подобна традиция при всички бури и угарани, които връхлетяха България за 30 години?


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Наум Шопов: Имах нужда да изчезна

„Понякога просто имаш нужда да изчезнеш някъде с...

Саня на гости при сестра си в Дубай

Актрисата Саня Борисова най-сетне успя да осъществи...

Няма коментари към тази новина !

*}