ДА! Orsetti вече и на ул. Шишман, стана верига

14.11.2019 16:53 | Видян 1737 пъти

ДА! Orsetti вече и на ул. Шишман, стана верига

Най-добрата сладкарница в София Orsetti на бул.Дондуков №19 отвори филиал на ул. Шишман № 20, между ул. Гурко и ул. Иван Вазов, точно до Билковата и Скаптобургер. И вече е верига. Заведението е по-малко, отколкото първото, каквито са всички търговски площи в централната махала, но предлага абсолютно всичко, което може да се намери и на Дондуков. Там се изработват всички продукти за веригата – до един, пред очите на гостите, които могат да наблюдават шоукукинга. Нищо не идва готово, нищо не е и полуфабрикат. Даже кроасаните.

Тук е най-доброто тирумису в страната. Сервира се в чаша и с декорация от ягоди и шоколад отгоре за разкош. Тук са и останалите фирмени кремове, каквито не можете да опитате другаде – нещо манекенско, с не толкова много калории, в сезона на голямото ядене. Което е съвсем оправдано по отношение на сладкишите – намаляващата дневна светлина изисква от нас да компенсираме за баланс на организма с приятни неща за хапване. Които в този конкретен случай, освен всичко друго, са и елегантни.

Тук са типично италианските сладкиши – каноли, кифли с крема пастичера и т.н. Тук са прекрасните „миньон“, които ние наричаме петифури, леки хапки щастие: от малиновите с шоколад – любими на 19 минути, през Сахер и Опера, ягоди с шампанско до какви ли не още – освен вкусни са и супер красиви в многобройните си багри. Тук са тортите – италиански и други европейски.
Тук са и солените неща – пица от италианско брашно и с качествени италиански продукти, кишове, дребни соленки от всякакъв вид и характер.

След броени седмици настъпва и сезонът на коледните козунаци, които италианците правят несравнимо, а в София – само Orsetti.

Всичко изброено чудесно върви с по чаша просеко, или с хубав чай с ром, или с аперол (шприц или не шприц). И заведението го предлага.
Както и най-доброто италианско кафе Illy.

Дизайнът е издържан в стила на веригата – с много дърво за уют, даже с плетено мече – заради името в превод, със зеленина, семпъл и удобен.

Всичко – от интериора до уникалните рецепти и изпълнението им, е дело на собствениците Георги и Деси – възпитаници на италиански университети, живели и учили занаята на точното място, за които Orsetti е семейно удоволствие.  С помощта обучения от тях млад екип на веригата.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !