Кралев откри реновираната зала на Зимния дворец на спорта

01.11.2019 10:07 | Видян 457 пъти

Кралев откри реновираната зала на Зимния дворец на спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри реновираната тренировъчна зала в Зимния дворец на спорта. Инвестицията е на стойност 1 150 000 лв. без ДДС по ЕСКО договор. Залата се ползва от клубове по фигурно пързаляне, хокей на лед и шорттрек, в които тренират близо 700 състезатели.


Ремонтът беше направен с цел по-добра енергоефективност на съоръжението. Изградена е нова климатична и вентилационна централа, направена е цялостна топлоизолация, изградена е нова електроинсталация, подменено е осветлението. “Радвам се, че днес откриваме поредното реконструирано съоръжение, този път в София и свързано със зимните спортове. Много съм доволен от качественото изпълнение на ремонта. Разговарях с част от състезателите, които ще тренират тук и те споделиха, че условията са отлични. След всяко реконструирано съоръжение се забелязва повишен интерес на децата към спортовете, които се практикуват в него. Зимните спортове не правят изключение”, заяви министър Кралев.


 Той допълни, че страната ни има нужда от повече зали за практикуване на зимни спортове на закрито. “Имаме планове за подобряване на инфраструктурата, които са свързани с евентуалната ни кандидатура за домакин на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 г. Ако тръгнем в тази посока ще има нови съоръжения”, добави Красен Кралев.  


 Спортният министър подчерта, че ММС ще продължи да подпомага развитието на т. нар. ледени спортове. През миналата година беше извършен цялостен ремонт на стойност 4 милиона лв. без ДДС на основната зала на Зимния дворец. “Наблюдавам много внимателно какво се случва във всички зимни спортове. Имаме таланти в шорттрека, във фигурното пързаляне и трябва да им помагаме с каквото може. Въпреки че нямаме успехи в хокея на лед се вижда, че в школите се работи добре с подрастващите”, каза още министърът на младежта и спорта.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Отложиха делото срещу Явор Бахаров

Фалстарт на делото срещу актьора Явор Бахаров....

Губещи само у нас H&M и Peek &...

Най-силната световна верига за евтини дрехи H&M има...

Няма коментари към тази новина !