Кoбратa е №1 в световната ранглиста

16.09.2019 15:39 | Видян 1209 пъти

Кoбратa е №1 в световната ранглиста

Кубрат Пулев е новият номер 1 в ранглистата на Международната боксова федерация (IBF). Българинът, който е задължителен претендент за титлата на федерацията стигна до върха, благодарение на изненадващата загуба на досегашния първенец Антъни Джошуа. Както е известно вече бившият световен шампион допусна шокиращо поражение от пълничкия мексиканец Анди Руис и загуби всичките си пояси.

Руис от своя страна не е провел нито една защита на титлите си, което го изпраща далеч назад в класацията на IBF. Новият световен шампион ще се опита да запази поясите си в среща реванш с Антъни Джошуа. Двубоят ще се проведе в началото на декември в Саудитска Арабия.

Победителят от този мач пък ще трябва задължително да се бие с най-добрият ни боксьор в двубой за титлата на IBF. Подобен мач между победителя от Джошуа и Руис и Кубрат Пулев трябва да се проведе най-късно до месец май 2020 г.
Кобрата участва и в класацията на WBO, като там е на седмата позиция и е логично да е най-далеч от възможността да се бори за титлата в тази версия.

В същото време стана ясно, че Пулев ще проведе следващия си двубой през ноември в САЩ. Той най-вероятно ще се бие на галавечерта във Фресно на 9-и ноември. Българинът излезе на ринга за последно през месец март, когато победи румънеца Богдан Дину.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Няма коментари към тази новина !