Милион и половина европейци искат забрана на клетките за селскостопански животни

12.09.2019 14:15 | Видян 409 пъти

Милион и половина европейци искат забрана на клетките за селскостопански животни

Европейската гражданска инициатива „Край на клетките“, целяща да доведе до забрана за отглеждането на селскостопански животни в клетки и стартирала точно преди една година, приключи със събрани над 1.5 милиона подписа, като се превърна в най-масовата инициатива за хуманно отношение към животните в рамките на Европейския съюз.

У нас броят подписи, събрани на хартия и онлайн по време на кампанията, надхвърли 26 хиляди. През последната година над 170 неправителствени организации от цяла Европа, сред които и „Четири лапи“, се обединиха около каузата и организираха събирането на подписите във всяка една от страните членки на ЕС.

Инициативата призовава Европейската комисия да предложи законодателство за забрана на използването на клетки за кокошки носачки, зайци, ярки, бройлери за разплод, пъдпъдъци, патици и гъски, както и използването на боксове за свине майки и телета под 8-седмична възраст.

Отглеждането в тесни клетки без достъп до слънчева светлина и чист въздух причинява на животните страдание и ги лишава от възможността да изпълняват най-елементарни жизнени функции, нормални за всяко живо същество.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Иги Азалия разкри името на сина си

Иги Азалия най-накрая е готова да запознае света със сина...

Мис Колумбия 2011 отново танцува след...

Даниела Алварес показва на света как се танцува. В...

Няма коментари към тази новина !

*}