Българска окупация на Букурещ заради Metallica

15.08.2019 17:00 | Видян 1089 пъти

Българска окупация на Букурещ заради Metallica

Български знамена оцветиха всички снимките от последния концерт на бащите на траш метъла Metallica. Интересен факт обаче е, че шоуто им не беше в София, или както в началото на годината се говореше – Пловдив, а извън пределите на страната – в съседна Румъния.

За запалените фенове на групата, като каквито се доказаха българите, обаче няма граници, и с автобуси, организирани екскурзии и лична инициатива, напълниха Букурещ в сряда. Без умора от изминатия път те се наредиха от рано пред затворените врати на Националния стадион и влязоха първи, като застанаха най-отпред на сцената
и разпънаха трибагрениците. Българските фенове лесно можеше да се разпознаят, защото бяха избрали да облекат не черни като масата хора, а бели тениски с логото на групата.

Metallica има един от най-солидните фенклубове именно в България – Harvester of Sofia, като членовете му пътуват до най-далечните точки на света, за да видят любимците си. Благодарение на тях в студиото и репетиционните на Джеймс Хетфийлд, Ларс Улрих, Кърк Хамет и Роб Трухийо висят също български трикольори.

Бандата винаги е знаела как да погали егото на най-заклетите си привърженици. За пореден път се доказа, че музикантите знаят и какво да правят с парите си.

Веднага след напълно разпродадения концерт в Букурещ, световната информационна агенция Ройтерс разпространи информация, че Metallica са дарили 250 000 евро за изграждането на първата детска онкологична клиника в Румъния, часове преди да се качат на сцена. Дарението е направено на фондация „Дайте живот“ от името на личната
благотворителна фондация на групата All Within My Hands ("Всичко е в ръцете ми"). Строителството на клиниката е започнало преди година в Букурещ и се очаква да бъде завършено през 2020 г.

От години Metallica тайно или явно даряват пари в почти всеки град, в който свирят. "Аз вярвам, че ако ти е дадено си длъжен и самия ти да даваш. Помагаме на други хора чрез дарбата си. Истината е, че в Metallica имаме много повече отколкото ни е нужно. Да умееш да даваш е едно от най-хубавите усещания на този свят", каза педи време фронтменът Джеймс Хетфийлд.

Източник: tialoto
Снимка: Harvester of Sofia

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !