Преслава официално смени рожденото име с псевдонима си

14.08.2019 15:50 | Видян 2045 пъти

Преслава официално смени рожденото име с псевдонима си

Звездата на „Пайнер“ Преслава окончателно скъса с миналото си и с времената, когато беше обикновено момиче от Добрич.

Подобно на почти всичките си колежки, фолк певицата се представя на музикалната сцена с псевдоним, а рожденото й име е Петя. За широката аудитория вече 15 години изпълнителката е известна като Преслава. С времето добричлийката решила, че артистичното й име й харесва много повече, защото я отличава от всички останали, и решила да направи кардинална промяна.

Преслава вече официално си е сменила името и е заличила рожденото си. За целта е подала молба до Софийския районен съд. Съдията очаквано одобрил желанието на фолк звездата, след което започнало ходенето по мъките – с решението от съда тя обиколила всички възможни институции, за да нанесе промяната във всичките си документи – лични карти, паспорти, договори с „Пайнер“  и с банки, нотариални актове и какво ли още не, писа „Галерия“.

Преслава създала доста работа на служителите в музикалната компания, които се занимават с административната дейност, тъй като трябвало да се променят куп документи, в които тя фигурира като Петя.

Въпреки че й отнело месеци време да коригира навсякъде името си и да оправи всички договори и документи, Преслава и за секунда не съжалявала за решението си. Откакто станала звезда, тя започнала все по-малко да харесва името, което родителите й са й дали. Намирала го за обикновено и смятала, че то вече не отговаря на нейната същност. Свързвала го с периода, в който не била богата, красива и известна.

Фолкпевицата призна, че е имало огромен шанс да кръсти и дъщеря си с артистичния си псевдоним. Когато забременяла и разбрала, че ще има момиче, мъжът й Павел настоял да кръстят бебето Преслава. Звездата на „Пайнер“ обаче смятала, че е по-добре да дадат друго име на детето си, което да съчетава и нейното, и неговото. Затова се спрели на Паола.

От време на време обаче сега се обръщат към детето не с неговото си име, а с „Преслава“. Малката реагирала и на двете имена.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Няма коментари към тази новина !