Избраха нов президент на академията, раздаваща Оскари

09.08.2019 10:19 | Видян 371 пъти

Избраха нов президент на академията, раздаваща Оскари

Кастинг режисьорът Дейвид Рубин застава начело на Американската филмова академия след проведените избори в редиците на киноинституцията във вторник.

Носителят на награда Еми за избора на актьори за хита на HBO Големите малки лъжи е първият представител на професията, заемал президентската позиция на организацията, раздаваща ежегодно Оскар-ите.

Рубин сменя на поста оператора Джон Бейли, който изпълняваше длъжността в продължение на две години. Именно той трябваше да защитава спорната категория за „популярен филм“, като до последно държеше, че промяната в регламента е вероятно да се случи, макар и на по-късен етап.

Репутацията на Рубин в средите го позиционира като един от най-активните членове на Американската филмова академия. Именно той се бори в продължение на години за внедряването на кастинг режисьорите в институцията, което в крайна сметка става реалност през 2013 г.

Негова е заслугата и за връчването на почетен Оскар на Лин Сталмастър, останал в историята като първият кастинг режисьор с такава награда.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Картина за 10 000 лв. от колекцията...

Посланикът на добра воля за SOS Детски селища България...

Фестивал: Реките на София превръща...

“Фестивал: Реките на София” ще покаже, че е...

Няма коментари към тази новина !

*}