Силвия Петкова разследва лекарска грешка

18.04.2019 12:21 | Видян 1636 пъти

Силвия Петкова разследва лекарска грешка

Да разследва смъртта на пациент вследствие на рискована операция – с това се захваща Силвия Петкова в новия български филм „Пепел върху слънцето“.

След като игра от страната на ченгетата в „Под прикритие“, този път актрисата със 100-каратова усмивка ще влезе в редиците на журналистите, а в основен обект на интереса й ще се превърне хирургът, извършил интервенцията с неуспешен край. В неговата престилка ще видим Юлиан Вергов, който съвсем доскоро радваше зрителите и на малкия екран отново в ролята на лекар – доц. Банков в „Откраднат живот“.

„Пепел върху слънцето“ е режисьорски дебют за Бо Калинов. Сюжетът е вдъхновен от действителни събития, случили се преди около 50 години в болница в София, а освен Петкова и Вергов, звездният каст на филма нараства още с имена като Анастасия Лютова, която ще изиграе бившата съпруга на лекаря, Ники Илиев, Ирини Жамбонас, Ники Станоев, Павел Поппандов и др. Клапата на заглавието щракна в края на месец март, а последният снимачен ден е тази неделя.

За мен е голямо предизвикателство да вляза в ролята на разследваща репортерка. Много се спекулира с тази професия и за съжаление невинаги можеш да се довериш на всеки, който я практикува. Затова за мен е важно да изградя образа далеч от представата за жълтите журналисти.

Тя ще търси истината между двете тези – тази на лекаря и тази на дъщерята на починалия пациент“, обясни Петкова пред „Монитор“. Тя допълни, че редица ретроспекции ще държат на тръни зрителите по време на целия филм, доколкото разграничаването на сцените от настоящето и миналото ще бъде оставено на тяхното въображение почти до края.

„Това е наистина сериозна драма“, заключава по адрес на новото заглавие във филмографията си Петкова, която не пропусна да сподели и бекстейдж кадри с последователите си в социалните мрежи. Нещо повече, звездата от „Революция Z” се похвали и че е дебютирала като оператор на снимачния сет на „Пепел върху слънцето“. „Заснех първия си кадър от ръка. Не е лесно“, намигна неотдавна тя пред феновете си във Фейсбук.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !