Гергана гепи от Елена песента на годината ?

21.03.2009 09:00 | Видян 26557 пъти | Гласували 4

Гергана гепи от Елена песента на годината ?

Хитът на Елена Паришева Първата – последната, с който бившето й гадже - композиторът Велислав Драганински я изстреля нагоре, спечели наградата на телевизия Планета Песен на годината. Оказа се обаче, че парчето има и „фенове“ в бранша. Нашето непрофесионално ухо долови значителни прилики между Първата – последната и новата песен на колежката й Гергана Усещаш ли, с композитор Пламен Стойчев. Двете си приличат не само по типичната за всички чалга парчета интродукция с напеви: Ле – ле – лей, ле – ле – лей! Според форумци мелодията, която звучи като фон и при двете е много сходна. Някои дори обявяват песента на Гергана като копие на тази на Елена. Ако въведете в google.com „първата-последната, усещаш ли“, първият сайт, който излиза е със следния линк: Най-новата Песен на Гергана - "Усещаш ли" КОПИЕ НА "Елена - Първата - Последната".

Ние не се наемаме да твърдим подобно нещо, но определено се забелязва, че на едно и също място и в двата трака музиката е доста еднаква – при Усещаш ли съвпадението е на 2:20-та минута, а при Първата-последната – на 2:30 минута. Като се има предвид, че песента на Гергана е 3:35 минути, а на Елена – 3:45 минути.
Обърнахме се към двете певици за коментар. Гергана не успяха да открият дори пиарите на Планета. Елена отрече двете музикални произведения да имат нещо общо. Според нея те не си приличат.

Още по-върл „фен“ на Русата и черната, както е по-популярен хита на Елена, се оказва и един млад албански певец. Ако в някоя музикална търсачка въведете името му Shpat Kasapi или заглавието на песента Dashurоm ty, ще чуете, че нашето и чуждото парче са едно към едно. Ще видите и спорове във форумите кой е оригиналът. Веднага някои биха си помислили, че Паришева е поредната певица, която е направила кавър, който на всичкото отгоре става и Песен на годината. Да, ама не! Пладиаторът всъщност е албанеца.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Дъщеря ми няма да се омъжи за беден...

"Бил Гейтс обяснява защо дъщеря му не може да се омъжи...

Интересната връзка на Iron Maiden с...

Трябва да признаем, че 90-те години не са най-успешният...

Няма коментари към тази новина !