Ирландският премиер с приятеля си на закуска с Майк Пенс

15.03.2019 10:32 | Видян 442 пъти

Ирландският премиер с приятеля си на закуска с Майк Пенс

Ирландският премиер Лео Варадкар взе своя партньор Матю Барет с него в четвъртък, когато се срещна с вицепрезидента Майк Пенс в резиденцията му във Вашингтон.

Пенс, консервативен християнин, се е противопоставял на еднополовите бракове и отмяната на политиката Не питай, не казвай в миналото, която предвижда войниците да не бъдат питани преди постъпване на служба за сексуалната им ориентация. От тях се очаква да не демонстрират открито хомосексуално поведение.

В изказването си в резиденцията на вицепрезидента в четвъртък Варадкар говори за промяната, която се случи в неговата страна, която е позволила гей да бъде избран за премиер.

Някои хора веднага коментираха срещата, защото Пенс постоянно получава остри критики от страна на ЛГБТ активисти. Пенс, консервативен християнин, не крие противопоставянето си на еднополовите бракове в миналото: "Сривът на обществото винаги е бил предизвикан след влошаване на брака и семейството."

На последното си пътуване до САЩ миналата година Варадкар имаше среща на четири очи с Пенс. След това той каза пред репортери, че е повдигнал въпроса за правата на ЛГБТК с него. Той също така каза, че Пенс и съпругата му са поканили него и партньора да "посетят дома им".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Политически трилър в духа на Джон...

Издателство "Кръг" пуска идеалното лятно четиво...

Татяна избухна с нова балада

Гласовитата изпълнителка Татяна избяга от клишетата и...

Няма коментари към тази новина !

*}