Кралицата с пъри пост в Инстаграм

08.03.2019 14:43 | Видян 1482 пъти

Кралицата с пъри пост в Инстаграм

Социалните медии имат нов инфлуенсър: британската кралица Елизабет II. Тя публикува първия си пост в Instagram в четвъртък по време на посещение в научния музей в Лондон - 43 години, след като изпрати първия си имейл.

Вместо да избере винаги популярното селфи като първа актуализация, тя сподели писмо, изпратено от математика и компютърния пионер от 19-ти век Чарлз Бабидж до съпруга на кралица Виктория, принц Алберт.

"В това писмо Бабидж описва пред кралица Виктория и принц Албърт изобретението си - аналитична машина, чиито програми са създадени от Ада Лъвлейс, дъщерята на лорд Байрон", се казва в пояснението на 92-годишната Елизабет Втора към публикуваната снимка.
 
Изображение на писмото на Бабидж се появи в Инстаграм по време на днешното посещение на монарха в Музея на науката в Лондон. Елизабет Втора обяви също планирана през лятото изложба Съвършено секретно, за която входът ще е безплатен.

Изложбата е организирана по повод 100-годишнината на Центъра за правителствени връзки - британските служби с щаб-квартира в курортния град Челтнъм, които носят отговорност за радиоелектронното разузнаване и защитата на правителствената и военна информация и са аналог на Агенцията за национална сигурност на САЩ.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Няма коментари към тази новина !