The 1975 са големите победители на наградите Брит

21.02.2019 16:13 | Видян 2016 пъти

The 1975 са големите победители на наградите Брит

Четворката от Манчестър The 1975 са големите победители на церемонията по раздаването на музикалните наградите „Брит“, които отличават най-доброто на британската сцена. Пищната и изпипана до съвършенство церемония се състоя снощи в „О2 Арена“ в Лондон.

Мати Хейли, Адам Хан, Рос Макдоналд и Джордж Дениъл се прибраха у дома с два от водещите призове – за „Най-добър албум“ за тавата им A Brief Inquiry Into Online Relationships и за „Най-добра група“.

Бандата с име вдъхновено от поезията на Керуак успя да победи тежката конкуренция на световните любимци Arctic Monkeys, както и Ан Мари и Джордж Езра.

Голямата им нощ обаче беше придружена и с голям фал, след като част от зрителите видяха телевизионно реклама, която обявява победата им преди още да бъде излъчена церемонията. Остава загадка дали момчетата от бандата са знаели предварително за призовете си.

Сред големите победители на вечерта бяха още Джордж Езра и Джорджа Смит, които спечелиха статуетките съответно за певец и певица на годината. Езра, който изпълни на живо хита си „Shotgun“ по време на събитието сподели: „Не е минал и ден без да си кажа какъв късметлия съм, а това е черешката на тортата“

Калвин Харис отмъкна първите си две награди „Брит“ след като е бил номиниран цели 16 пъти през кариерата си. Тази година той се прибра с призовете за „Продуцент на годината“ и „Най-добър сингъл“ за „One Kiss“ с Дуа Липа. Той прие признанието с: „Идвам от няколко години тук и никога не съм имал възможност да кажа нещо. Затова сега искам да благодаря на всеки, който си купува песни, стриймва такива, идва на концерти или просто случайно слуша музика по радиото и си казва „еха, какво е това?. Това значи много“

Хитът „One Kiss“ беше осем седмици на върха на класациите и се превърна в най-добре продавания сингъл за 2018-та с повече от 1,5 милиона продажби, стриймове и сваляния. Дуото Липа-Харис имат общо вече пет награди „Брит“, след като певицата се прибра с „пробив на годината“ и „най-добра певица“ за 2018-та.

По време на церемонията с изпълнения на живо се разписаха едни от най-актуалните в момента имена във Великобритания като 1975, Джес Глин и Джорджа Смит. Невероятният Хю Джакмън откри шоуто с изпълнението си на заглавната песен от саундтрака на „Най-великият шоумен“, където звездата му грее особено ярко, а в хореографията бяха включени стотици актьори, акробати и огнегълтачи. Именно този саундтрак беше най-продаваният за изминалата година, но не получи нито една номинация за награда.

В международната секция с основните призове бяха удостоени рапърът Дрейк и Ариана Гранде за най-добри солови артисти, но нито един от тях не благоволи да присъства на живо, а изпратиха видео обръщения. Бионсе и Джей Зи пък грабнаха статуетката за „Най-добро дуо“

Пинк си тръгна с приза за „принос към музиката“ и се отблагодари на доверието с 10-минутно медли от всичките й хитове изпълнено на живо в „О2 Арена“, като започна зрелищното си появяване от гримьорните, за да мине през покрива на залата и да се появи сред огън.

Пълен списък на победителитe:
 

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !