Китай потвърди за ГМО-бебетата

22.01.2019 11:32 | Видян 1132 пъти

Китай потвърди за ГМО-бебетата

Китайските власти официално потвърдиха раждането на деца с променена ДНК, съобщава Синхуа. В резултат на експеримента на учения Хъ Циянкуи е редактиран генетичния код на ембриона в разрез с китайското законодателство и всички общоприети етични норми.

Предварително разследване на властите в КНР разкрива, че учените от лабораторията създават генетично модифицирани деца.

"Ученият организира екип по проекта, който включва чуждестранни служители, които умишлено са избягвали надзора и са използвали опасни технологии за извършване на редактирането на човешки ембрионални гени с цел възпроизвеждане, което официално е забранено от закона", заявиха следователите.

Освен това, научният ръководител на екипа в продължение на две години фалшифицира резултатите от етичните експертизи и вкара осем двойки, за да участва в неговия експеримент, което доведе до две бременности.

В резултат на експеримента една от майките ражда близнаци, които се казват Лулу и Нана, а друга жена все още е бременна и носи плод с редактирана ДНК. Сега те са под строго лекарско наблюдение.

През ноември 2018 г. китайският учен Хъ Циянкуи шокира световната общност с изявление за раждането на бебета, чиято ДНК е модифицирана, за да издържи на ХИВ инфекцията. Ученият бе критикуван от колеги и от властите, а сега също е подложен на проверка от китайките власти.

Зам.-министърът на науката и технологиите на Китай Сю Нанпин нареди да бъдат спрени всички изследвания, свързани с редактирането на ДНК на ембрионите.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !