Съд отхвърли обвинение срещу Харви Уайнстийн

11.01.2019 10:19 | Видян 1064 пъти

Съд отхвърли обвинение срещу Харви Уайнстийн

Американски съд не даде ход на иска на Ашли Джъд срещу Харви Уайнстийн за сексуален тормоз, но определи, че тя може да повдигне обвинение за клевета, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Актрисата обвини холивудския продуцент, че е саботирал кариерата й, като я е очернил пред колеги, когато тя е отблъснала сексуалните му домогвания. Тя даде пример, че затова режисьорът Питър Джаксън се е отказал да я включи във "Властелинът на пръстените".

Съдия от федералния съд в Лос Анджелис определи, че калифорнийското законодателство не е обхващало случаите на посегателства в професионалните отношения между актриси и продуценти.

Направените допълнения след подаването на иска на Ашли Джъд нямат обратна сила. В забележка той уточни, че не определя дали Ашли Джъд е била тормозена сексуално "в разговорния смисъл на думата".

Харви Уайнстийн ще бъде съден в Ню Йорк през май по пет обвинения, включително и изнасилване. Той отрича да е нападал жените и настоява, че всичко е ставало с тяхно съгласие.

Снимка: БТА

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !