Деян Донков и Радина Кърджилова за пръв път заедно на сцена

10.01.2019 11:36 | Видян 2154 пъти

Деян Донков и Радина Кърджилова за пръв път заедно на сцена

Деян Донков и Радина Кърджилова излизат за първи път заедно на сцената в най-новата премиера на Народния театър „Иван Вазов“ на 13 януари от 19.00 часа на Камерна сцена. Звездите на трупата ще открият театралната 2019 година с една от най-прочутите пиеси на Нобеловия лауреат Харолд Пинтър - „Любовникът“.

Следващите представления са на 20 януари, 10, 20 и 26 февруари, и 14 и 27 март.
Деян и Радина обмислят проекта от дълго време, като той е и режисьор на спектакъла. Определяната като изключително провокативна, на ръба на скандалното пиеса (спектакълът не се препоръчва за лица под 16 години), ни сблъсква с абсурдната, тъжно-иронична и граничеща с уродлива фантазия игра на любов между двама съпрузи (Ричард и Сара), превърнали рутинното си и подредено всекидневие в отчаяна надпревара в търсене на любовта.

Любовта такава, каквато е след години брачен живот, след стотици закуски, обеди и вечери заедно. Любовта, в която фантазмите, маските и въображаемите (а може би реални) ситуации и хора смилат до неузнаваемост самодостатъчността на двамата, до степен да не могат да различат истинските си чувства и да се върнат към себе си. Абсурдът на живота такъв, какъвто само Харолд Пинтър умее да покаже...

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !